Şanlıurfa'da köpeklere az daha sabır!

Bir 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü daha geride kalırken Şanlıurfa'da sokak hayvanları ile ilgili şikayetler her geçen gün artıyor. Başta merkez ilçeler olmak üzere, tüm ilçelerden sürü halinde dolaşan sokak köpekleri ve aç kalıp insanlara saldıran köpekler hakkında sık sık şikayetler geliyor. Hayvan hastanesi ve barınakların yetersiz olması bu sorunu, hayvan ve insan sağlığı için daha da tehlikeli hale getiriyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan barınağın 20 Ekim’de açılacağını belirtti.

Şanlıurfa'da köpeklere az daha  sabır!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Barınak açıldıktan sonra sorunun çözüme kavuşması bekleniyor.

Şanlıurfa’da sokak hayvanlarının çokluğu kent genelinde büyük bir sorun oluşturuyor. Hayvan hastanesi ve barınakların yetersiz olması bu sorunu, hayvan ve insan sağlığı için daha da tehlikeli hale getiriyor.

SOKAK HAYVANLARI İKE İLGİLİ İHBAR YAĞIYOR

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün ardından Şanlıurfa'da sokak hayvanları ile ilgili şikayetler her geçen gün artıyor. Başta merkez ilçeler olmak üzere, tüm ilçelerden sürü halinde dolaşan sokak köpekleri ve aç kalıp insanlara saldıran köpekler hakkında sık sık şikayetler geliyor. Gündelik hayatta saldırıya maruz kalan vatandaşlar, ilçe belediyelerine ihbarda bulunuyor. Şikayetleri değerlendiren ekipler, bu köpekleri topluyor. Daha sonra barınak yetersizliği nedeniyle tekrardan serbest bırakıyor.

BARINAK SAYISI YETERSİZ

Evcil hayvanların bakıma ihtiyacı olduğu gibi sokak hayvanlarının da bakıma ihtiyacı var. Sokak hayvanlarının bu ihtiyaçlarını barınak ve hayvan hastanelerinde karşılamak mümkün ancak Şanlıurfa’da barınak ve hayvan hastanesi sayısı yetersiz. Temmuz 2021'de yasalaşan 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile nüfusu 25 binin üstündeki tüm belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirildi.

Buna göre, nüfusu 25 bin ile 75 bin arasındaki belediyelerin 31 Aralık 2024’e kadar bakımevi kurması gerekiyor. 75 binin üstündeki belediyelerin ise 31 Aralık 2022'ye bu bakımevlerini çoktan kurmuş olması lazımdı.

Ancak Şanlıurfa’da sadece Harran Üniversitesinde ve Türkiye Jokey Kulübü’nde (TJK) olmak üzere 2 hayvan hastanesi var. Siverek, Hilvan ve Haliliye ilçelerinde de 3 hayvan barınağı bulunuyor. Bu hastanelerden TJK’da bulunan hastane sadece at ve at hastalıklarına bakarken, Harran Üniversitesinde bulunan hastane ise dışarıdan gelen hayvanlara hizmet veriliyor.

BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ 20 EKİM’İ İŞARET ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve barınak kapsamında 10 bin metrekarelik alanda yapımına başlanılan inşaat çalışması tamamlandığı belirtti. Tesisin ise 20 Ekim’den itibaren hizmete gireceğini kaydetti.

PEKİ, SORUN ÇÖZÜLECEK Mİ?

Barınağın açılmasının sokak hayvanları sorununu tamamen çözmesi beklenmiyor. Ancak, barınağın varlığı sorunun boyutunu önemli ölçüde azaltacaktır. Barınak, sahipsiz hayvanların sokaklardan toplanarak kontrol altına alınmasını sağlayacak ve bu sayede hem hayvan hem de insan sağlığı için daha güvenli bir ortam oluşacaktır.

Şanlıurfa'da köpeklere az daha sabır!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

2 Yorum

  1. Mesele sadece Urfa değil.Tüm Türkiye'demi barınaklar kapandı. Tüm Türkiye'de köpek meselesi aniden gelişti. Bu halk akılsız değil. Gene bir teşkaele dönüyor.

    Cevapla
  2. Beladiye çok çalışı Allah var

    Cevapla

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.