Marketlerde bu ürünlere dikkat! Gıda güvenliği uzmanlarından 'tehlikeli' uyarı

Gıda güvenliği uzmanları marketlerde satılan ve yoğun talep bazı ürünlerin insan sağlığı üzerindeki tehlikeli etkisine karşı uyardı. Söz konusu uyarılar özellikle denetim yapılmayan, üretim alanı belli olmayan ve nasıl saklandığı bilinmeyen açıkta satılan ürünleri kapsadı. İşte, uzmanların marketlerden alınmaması konusunda ısrarcı oldukları o ürünler...

Marketlerde bu ürünlere dikkat!   Gıda güvenliği uzmanlarından 'tehlikeli' uyarı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda güvenliği uzmanlarından, marketlerde satılan ve yoğun talep gören bazı ürünlere karşı uyarı geldi. Denetim yapılmayan, üretim ve saklama koşulları ise belirsiz olan açıkta satılan ürünlere dikkat çeken uzmanlar, o ürünlerin tehlikesini ortaya çıkardı.

MARKETLERDEN BU ÜRÜNLERİ SAKIN ALMAYIN

Uzmanların uzak durmayı tavsiye ettiği ürünlerin başında çiğ süt, açıkta satılan salçalar, bitki karışımları ve kuruyemiş gibi ürünler geliyor.

Pastorize edilmemiş süt, içeriğindeki pek çok patojenik organizma bulundurabiliyor. Çiğ sütün salmonella, listeria ile campylobacter gibi önemli hastalıkları doğurabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, marketlerin paketleyerek sattığı önceden dilimlenmiş meyveleri de tüketmeden önce muhakkak yıkamak gerekiyor. Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bu türdeki ürünlerin içerisinde bakterilerin yoğun olarak bulunabileceğini söylüyor.

Gıda güvenliği uzmanları, kişilerin bu türdeki ürünleri seçerken dikkatli olmaları ve ürünlerin güvenilir kaynaktan geldiği konusunda emin olmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Marketlerde bu ürünlere dikkat! Gıda güvenliği uzmanlarından 'tehlikeli' uyarı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.