Urfa isotunun bilinmeyen sırrı ortaya çıktı! Acı sevmeyenler bile yiyecek

Acı biberlerin faydasını duyunca sevmeseniz de yiyeceksiniz. Mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan hastalıklar acı biber ile son buluyor. Gece saatlerinde sizi rahatsız eden ağrılar ve hastalık etkilerini acı biber yiyerek ortadan kaldırabilirsiniz. İşte acı biberler hakkında bilinmeyen gerçekler...

Urfa isotunun bilinmeyen sırrı ortaya çıktı!   Acı sevmeyenler bile yiyecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbahar mevsiminde sık sık görülen bulaşıcı hastalıkların önünü kesecek yöntem paylaşıldı. Hem hastalığı hem de hastalığın sağaldığı kötü etkileri ortadan kaldırıyor. Soğuk günlerin baş belası hastalıklardan kurtulmak isteyenler, acı biberin faydalarını görünce sevmese de yiyecek.

HASTA OLANLAR DİKKAT ETSİN

Mevsim geçişlerinde sık sık artan soğuk algınlığı ve grip vakaları, insanların hayat kalitesini büyük oranda düşürüyor. Hastalığın pençesindeyken artan öksürük, burun tıkanıklığı, kas ağrıları ve daha birçok yan etkilerin sonucunda hastalığı atlatmak da zorlaşıyor.

Etkileri uzun süren soğuk algınlığı ve grip hastalığı aynı zamanda, halsizlik, hazımsızlık ve burun tıkanıklığı gibi hayatı etkileyen durumlara kapı açıyor. Özellikle gece saatlerinden nükseden belirtiler uykularınızı kaçırabiliyor. Çocuklarınızın hastalık pençesindeyken aşırı rahatsızlık duyması karşısında uzmanlar bir öneride bulundu.

GECELERİ HASTALIK BELİRTİLERİ NEDEN ARTAR?

Hastalıklar genelde gece saatlerinde daha çok hissediliyor. Belirtilerin büyük bir boyut kazandığı gece saatlerinde kortizol seviyesinin düşmesi, ağrılara, öksürüklere ve halsizliklere yol açıyor. Kortizol seviyesinin düşmesiyle nükseden hastalık bağışıklık sistemini canlandırır. Bağışıklık sisteminin aktif edilmesiyle enflamasyon gerçekleşerek vücudun kötü hissedilmesine sebebiyet verir.

Gece saatlerinde uyurken, hastalığın getirdiği rahatsız edici durumları ortadan kaldırabilirsiniz. Gün içerisinde akan mukus, gece saatlerinde yattığınız için genzinize doğru akar. Bu durum öksürüğe davet çıkartırken uzmanlar kafanızı dik tutacak bir yastık daha koymanız gerektiğini öneriyor.

HASTAYSANIZ ACI BİBER YİYİN

Mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan hastalıkların etkilerini azaltmak için, yemeklerinize acı biber dahil etmeyi düşünebilirsiniz. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların belirtilerini ortadan kaldırmaya yarar. Biberin içerisinde bulunan kapsaisin bileşeni sayesinde hastalık risklerini önler. Prostat kanseri ve şeker hastalığı bulunan kişileri rahatlatıcı özelliği vardır. Uzmanlar tarafından doğal ilaç olarak işaret edilir.

 

Urfa isotunun bilinmeyen sırrı ortaya çıktı! Acı sevmeyenler bile yiyecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.