Filistinli akademisyen Şanlıurfa'da Filistin meselesini değerlendirdi

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa şubesinin gerçekleştirdiği cuma sohbetlerinde Filistin’de yaşananlar gündeme getirildi. Şair Nabi evinde,  Doç. Dr. Ömer Sabuncu moderatörlüğünde gerçekleşen pragmanın konuğu, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Filistinli Dr. Ramazan ShaikOmer, Filistin meselesini değerlendirdi.

Filistinli akademisyen Şanlıurfa'da Filistin meselesini değerlendirdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa şubesinin gerçekleştirdiği cuma sohbetlerinde Filistin’de yaşananlar gündeme getirildi.

Filistin meselesinin 90 yıllık kadim bir mesele olduğunu anlatan ShaikOmer, bu davanın sadece Filistinliler değil tüm Müslümanların meselesi olduğunu ifade etti. Tarihsel süreç içinde meseleyi detaylı bir biçimde sunan ShaikOmer yaşan göç, soykırım, mülkiyet gaspı ve insanlık dışı muamelelerden örnekler sundu. Yazar ayrıca 90 yıl adlı şiirini dinleyicilerle paylaştı. Program akabinde şairler Kudüs ve Mescidi Aksa temalı şiirlerini okudular. 

Şube Başkanı Mahmut Kaya ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 “İnsanlık değerleri ve uluslarası hukukun hiçe sayıldığı bu süreçte Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu haklı davalarını desteklediğimizi ifade etmek isterim. İsrail çocuk, yaşlı, kadın, yardım gönüllüsü, sağlıkçı  demeden Hristiyan, Müslüman ayrımı yapmadan mabed, hastane , üniversite gözetmeden yıkım ve katliamlar yapmaktadır. İnsanlığın selameti için bu zulme dur demek gerekir.”

Programa Önder Şube Başkanı Suphi Çiçek, Yeşilay Şube Başkanı Aziz Çiftçi, Yedi Başak Derneği Başkanı Eyyüp Yaşar Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı M. Emin Karahan, Rabia Derneği Başkanı Ahmet Süvaroğlu, çok sayıda eğitimci, hukukçu, yazar ve şair katıldı.

Filistinli akademisyen Şanlıurfa'da Filistin meselesini değerlendirdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.