Urfa’da gıda işletmeleri mercek altında

Bozova Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri ile ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube kiplerince halk sağlığı için ilçe genelindeki market, bakkal, fırın, kasap ve okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimlerini sürdürüyor.

Urfa’da gıda işletmeleri mercek altında

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekipler özellikle halkın en yoğun şekilde hizmet aldığı marketler ve fırınlar üzerinde durarak, işyerlerindeki ürünleri ve depolarını kontrol edip kurallara uymayan işletmeler hakkında işlem yaptı. 

Bozova ilçe merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerde de denetimlerini sürdüren ekipler market, bakkal ve fırın gibi gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirerek, marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fiyat etiketi denetimini fırınlarda da ekmek gramajı ile üretim alanının hijyeni kontrolünü gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Market, bakkal, fırın ve kasapların yanı sıra yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullardaki kantinler, yemekhaneler ve okul çevrelerinde seyyar satıcıların satış yapmamaları içinde denetimlerini sürdürüyor. 

Belediye Başkanı Suphi Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi, kaliteli gıda tüketimi için zabıta ekiplerinin ilçe genelinde sahada olduğunu dile getirerek, “Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz ile İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Ekiplerince ortaklaşa yapılan denetimlerde halkımızın kaliteli, hijyen kurallarına uygun şekilde üretilen ve satılan ürünlere ulaşmasını sağlamak için sahada denetimler gerçekleştiriyorlar. Paketli gıda satışı yapan marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fırınlarda da gramaj ve temizlik konusunda dikkatli davranıyoruz, esnafımızın da hassasiyet göstermesini rica ediyoruz.” diye konuştu. 

 

Urfa’da gıda işletmeleri mercek altında

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.