Bavulları toplayıp yola çıktılar: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor

Karadeniz’de ağustos ayının ilk haftasında başlayan 2026 yılı fındık hasat sezonunun sonuna gelinmesiyle birlikte, Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerine dönüş yolculuğu başladı.

Bavulları toplayıp yola çıktılar: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Trabzon, Ordu ve Giresun başta olmak üzere fındık üretiminin yoğun olduğu kentlerde zorlu ve yoğun bir çalışma dönemini geride bırakan tarım emekçileri, bavullarını toplayarak gruplar halinde Güneydoğu’ya dönüyor. Şanlıurfa başta olmak üzere Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır gibi illerden bölgeye giden yüzlerce aile, haftalardır sürdürdükleri zorlu mesaiyi tamamladı.

DÖNÜŞ YOLCULUĞU EYLÜL SONUNA KADAR SÜRECEK

Hasadın bitimiyle birlikte Karadeniz'den ayrılan işçilerin bir kısmı kendi imkânlarıyla kiraladıkları minibüslerle, bir kısmı ise şehirler arası otobüslerle memleketlerinin yolunu tuttu. Mevsimlik tarım işçilerinin geri dönüş trafiğinin eylül ayı sonuna kadar kademeli olarak devam etmesi bekleniyor.

HEM EKONOMİK NEFES HEM EV HASRETİ

Aylardır evlerinden ve ailelerinden uzakta, zorlu doğa koşullarında geçim mücadelesi veren tarım işçileri, dönemin sona ermesiyle birlikte hem evlerine kavuşmanın hem de aile bütçelerine katkı sağlamış olmanın rahatlığını yaşıyor. Memleketlerine ulaşan işçileri otogarlarda ve ilçe girişlerinde yakınları karşıladı.

Bavulları toplayıp yola çıktılar: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.