Şanlıurfa'da ağır sanayi devrimi: Karmetal alüminyum billet fabrikası açıldı

Karpen Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çolak, Karpen-Kar Alüminyum ile birlikte Şanlıurfa'da karmetal alüminyum billet fabrikasını kurdu. Şanlıurfa'nın ilk billet fabrikası olan tesis, şehre ağır sanayi devrimi olarak nitelendirildi.

Şanlıurfa'da ağır sanayi devrimi: Karmetal alüminyum billet fabrikası açıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karpen Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çolak, Karpen-Kar Alüminyum ile birlikte Şanlıurfa'da karmetal alüminyum billet fabrikasını kurdu.

Kuruluş maliyeti açısından büyük bir yatırım yapılan karmetal alüminyum billet fabrikası, bölgede sanayi anlamında ciddi bir atılım olarak görülüyor. Yaklaşık 3 aydır üretime başlayan fabrikada, aylık ortalama 1200 ton alüminyum billet üretiliyor. Bu tesis henüz yeni üretime başlamasına rağmen 30'u aşkın personele istihdam sağlıyor.

Karpen Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çolak, yatırımın kendi bölgelerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu: 

"Karpen ailesiyle 20 yılın aşkın süre önce başlayan ticari faaliyetimiz karşılılık güven ve samimiyetle Doğu ve Güneydoğu Bölge Distribütörlüğüne ulaşmış sonrasında da bu fabrikanın birlikte kurulma fikriyle perçinlenmiştir. Ülkemizde her geçen gün alüminyum tüketimi gerek sanayi gerek inşaat gerekse solar sektöründen dolayı artmaktadır. Bu bağlamda alüminyum tesislerinin hammaddesi olan billet ihtiyacı da doğal olarak artıyor. Bizde bu bağlamda Şanlıurfa'da ilk olacak bu tesisi kurma kararını aldık. Bu tesisin kurulması hem ülkemizin ekonomisine hem de bölgedeki istihdama katkısı olması açısından güzel bir proje olacağını düşündük. Şu an için aylık üretim kapasitemiz yaklaşık 1200 ton olup, 30'u aşkın aileye istihdam sağlıyoruz. Bunun yanı sıra tesisi kurarken üretimi ve istihdamı arttırmaya yönelik alanımızı daha geniş tutup makine yerlerini dahi ayarladık. Bu amaçla 55000 metrekare alan üzerine yaklaşık 17500 metrekare kapalı alan üzerine tesisimizi inşa ettik. Amacımız ilerleyen zamanlarda makine parkurumuzu artırıp üretim kapasitemizi arttırıp daha fazla istihdam sağlamak. Karpen ve Kar Alüminyum olarak zaten Türkiye'nin öncü firmalarından biriyiz. Hatta yurtdışı pazarında da ismimizden sık sık söz edilmeye başlandı. Karmetal olarak billet fabrikamızda da kaliteden ödün vermeden sadece Türkiye markası değil dünya markası olarak yerimizi almak istiyoruz. Bu bağlamda kısa ve uzun vadeli planlarımızı yapıyoruz".

 

 

 

 

 

Şanlıurfa'da ağır sanayi devrimi: Karmetal alüminyum billet fabrikası açıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.