Yıllarca yurt dışından getirildi! Egzotik meyvenin üretim üssü artık Urfa

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çok büyük tarım arazilerine ve işgücüne sahip olan Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Eyyübiye’de, alternatif tarımsal girişimlerin önünü açmak ve müteşebbislere öncülük etmek amacıyla kurdukları sera kenti büyütme kararı aldıkları müjdesini verdi. Başkan Kuş, ejder meyvesi üretimi hakkında da bilgi verdi.

Yıllarca yurt dışından getirildi! Egzotik meyvenin üretim üssü artık Urfa

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’ya özgü ıslah edilmiş yerli çeşit biber başta olmak üzere demonstrasyon amaçlı farklı tarım ürünlerinin yetiştirildiği Eyyübiye Sera Kent'te incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kuş, burada görevli mühendislerden bilgi aldı.

Göreve başladıktan sonra kendilerini heyecanlandıran ilk projeleri olan Sera Kent’in kuruluşunun pandemi süreci nedeniyle iki yıl ertelendiğini, ciddi miktardaki uluslararası fonlardan da pandemi nedeniyle faydalanılamadığını hatırlatan Başkan Kuş, iki yıl önce temeli atılan projeden başarılı sonuçlar alındığını anımsattı.

Geçen yıl bereketli bir sezon geçirildiğini kaydeden Başkan Kuş, “Elli tona yakın biber hasadı gerçekleştirmiştik. Şu anda biber hasadına başlamak üzereyiz ve gayet verimli olduğunu görüyoruz. İnşallah bu yıl 60-70 ton hedefimiz var” diye konuştu.

AMERİKA’DAN SONRA URFA’DA ÜRETİLİYOR

Şanlıurfa’da sera ortamında yetiştirilebilecek ve ciddi pazar payı bulunan ejder mevyesi üretimi hakkında da bilgiler veren Başkan Kuş, yetişkin döneme üç yılda ulaşacak ejder meyvesi bitkilerinden çelik satışı ve meyve üretimi yönünden 2024 yılında bereketli bir hasat bekledikleri bilgisini verdi.

En geç 2024 yılı ilk çeyreğine kadar Eyyübiye Sera Kent’e on dekarlık bir ilave daha yapacakları müjdesini veren Başkan Kuş, “Daha önce de söylediğimiz gibi, yıllara sâri olarak sera kentimizi büyüteceğiz. Hem istihdam hem de üretim noktasına Şanlıurfa’mıza önemli bir destek sunmuş olacağız” dedi.

TEZGAHLARDA DA SATILMAYA BAŞLANDI

Şanlıurfa’da daha önce zor bulunan ejder meyvesi artık kentte işporta tezgahlarında da satılıyor. Zincir marketlerde de satılan meyvenin tanesi 25 TL.

 

Yıllarca yurt dışından getirildi! Egzotik meyvenin üretim üssü artık Urfa

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.