665 fidede yaklaşık 3 ton biber! Urfalıların imdadına Hızır gibi yetişecek

Volkanik cüruf kullanılarak topraksız tarım yapılan serada yetiştirilen sebzelerin hasadı üreticiyi sevindiriyor. Bir dönüm alana ekilen mahsullerden ocak ayının sonuna kadar 665 fideden yaklaşık 3 ton biber toplanacak. Bu durum en çok Urfalıları sevindirecek. Urfalılara yetmeyen isotta bu yöntemle hem üretim miktarı artmış olacak hem de daha ucuz tüketilebilecek.

665 fidede yaklaşık 3 ton biber! Urfalıların imdadına Hızır gibi yetişecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da kırmızı pul biberlik isot üretimi yıllık yaklaşık 1 milyon ton olduğu ifade ediliyor. Yıl boyu üretilen sofralık yeşil ve kırmızı isot üretimi ise yaklaşık 250 bin ton. Gerek evlerde gerek sanayi tipi üretim yerlerinde kurutulan pul biberin miktarı ise 73 bin ton. Haliyle “tarımın başkentinde” üretilen isot talebi karşılamıyor. 

Talep karşılanamadığı için de bu yaz isotun kilosu 25 liranın altına düşmedi. 

Ancak Kocaeli'de, İç Anadolu Bölgesi'nden getirilen volkanik cüruf kullanılarak topraksız tarım yapılan serada yetiştirilen sebzeler üreticiyi sevindirdi. 

Bir dönüm alana ekilen mahsullerden önümüzdeki birkaç ay içerisinde 665 fideden 2 ton kapya biber, 800 kilogram köy biberi toplanacak. 

İsotta topraksız tarım yapılan serada yapılacak üretim hem üretim miktarı artmış olacak hem de isot daha ucuz tüketilebilecek.

665 fidede yaklaşık 3 ton biber! Urfalıların imdadına Hızır gibi yetişecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.