Fakıbaba'dan bu kez karşı sıradan eleştiri bombardımanı

İktidar partisi AK Parti'den muhalefet kanadında olan İYİ Parti'ye geçiş yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanlığına eleştiri yağdırdı.

Fakıbaba'dan bu kez karşı sıradan eleştiri bombardımanı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı’nın 2024 bütçe teklifi görüşülüyor. Görüşmelerde İYİ Parti Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanlığına eleştiriler getirdi.

 

“BRANŞLARDA ÖĞRENCİ YETİŞTİRECEK HOCA BULAMAYACAĞIZ”

Hekim sayısında ciddi bir düşüş söz konusu olduğunu belirten Fakıbaba, “Hekimlerimizin çoğu Almanya'ya gitti. Türk hekimleri Almanya'ya gittikten sonra Alman halkının sağlık alanında memnuniyeti daha da fazla oldu. Hekime değer vermezseniz bu gidiş daha da hızlanacak. Kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, beyin cerrahisi gibi branşlarda öğrenci yetiştirecek hoca bulunamayacağız. İnanın bulamayacağız. Uyarıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

“VEKİLLER İÇİN BİR PROBLEM VAR MI?”

Komisyon sıralarından sataşmalara da yanıt veren Fakıbaba, “Dar gelirli ve orta gelirli insanların yanındayız. Konuştuğumuz zaten bu insanlar. Bizim için, vekiller için bir problem var mı, zenginler için bir problem var mı? Bizim sıra bekleme gibi bir problemimiz var mı?” dedi.

 

“MİLLİ VE YERLİ OLARAK PARASETAMOL DIŞINDA BİR ŞEY ÜRETMİYORUZ”

Ahmet Eşref Fakıbaba, ilaçlara erişim sıkıntılarıyla ilgili de şunları söyledi:

“İlaçların yüzde 20’si eczanede yok. Millî ve yerli diyoruz ya, Allah aşkına, biz Türkiye olarak, millî ve yerli olarak parasetamol dışında bir şey üretmiyoruz. Ham maddeler dışarıdan geliyor. Yarın bir savaşta kan durdurucu ham madde gelmemiş olsa ve savaştığımız o ülkeler olmuş olsa ameliyat yapamayacağız”.

Fakıbaba'dan bu kez karşı sıradan eleştiri bombardımanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.