İşte dünyanın en zengin kraliyet aileleri: 1.7 trilyon dolarlık servet dudak uçuklatıyor!

Kraliyet aileleri, tarih boyunca zenginlik ve ihtişamla özdeşleşmiştir. Günümüzde de dünyanın dört bir yanındaki birçok kraliyet ailesi, milyarlarca dolarlık servetlere sahiptir. İsmini dahi duymadığınız kraliyet ailelerinin servetlerini duyunca şok olacaksınız. İşte dünyanın en zengin kraliyet aileleri…

İşte dünyanın en zengin kraliyet aileleri: 1.7 trilyon dolarlık servet dudak uçuklatıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın dört bir yanında geçmişten günümüze kadar hala devam eden kraliyetler var. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu ailelerin servetleri dudak uçuklatıyor. Sizin için en zengin 16 kraliyet ailesini derlerdik. 

EN ZENGİN KRALİYET AİLELERİ

 

16. HOLLANDA KRALİYET AİLESİ 

Hollandalı vatandaşlar tarafından oldukça sevilen kraliyet ailesi, Hollanda’da sembolik güce sahip olan bir monarşidir. Ailenin toplam serveti ise 200 milyon dolardır. 

15. ÜRDÜN KRALİYET AİLESİ 

Krallıkla yönetilen Ürdün, şuan 2 Abdullah tarafından yönetilmekte. Ülkenin kraliyet ailesinin toplam serveti 750 milyon dolar. 

 

14. UMMAN KRALİYET AİLESİ 

Umman’da sultan aynı zamanda ülkenin hükümdarıdır. Bu ülkede 18. yüzyıldan beri Büseydi Hanedanı ülkenin hükümdarlığını yapmakta. Ailenin toplam serveti ise 900 milyon dolar civarında. 

 

13. MONACO KRALİYET AİLESİ

Sık sık magazinsel olaylarla gündeme gelen Monaco kraliyet ailesi 1 milyar dolarlık servetleriyle listenin 13. sırasında yer alıyor.

 

12. LÜKSEMBURG KRALİYET AİLESİ

Avrupa’da küçük bir ülke olan Lüksemburg, Lüksemburg Büyük Dükü Henri tarafından yönetiliyor. Tarihi 13. yüzyıllara dayanan bu ailenin toplam serveti 4 milyar dolar. 

 

11. BAHREYN KRALİYET AİLESİ

Dünyanın en zengin Müslüman ülkelerinden biri olan Bahreyn’i El - Halife ailesi yönetiyor. Ailenin toplam serveti yaklaşık olarak 4 milyar dolar civarında. 

 

10. LİHTENŞTAYN KRALİYET AİLESİ

Lihtenştayn Ailesi tarafından yönetilen ülke ismini bu aileden almıştır. Tarihi 12. yüzyıllara kadar uzanan bu ailenin toplam serveti ise 12 milyar dolardır. 

 

9. DUBAİ KRALİYET AİLESİ 

Dubai, Birleşik Arap Emirliklerine bağlı 7 emirlik arasında en büyüğü ve en popüler olanıdır. Dubai’yi yöneten Maktum Ailesinin toplam serveti 19 milyar dolardır.

 

8. FAS KRALİYET AİLESİ 

Fas, Hz. Ali’nin soyundan geldiklerine inanıldığı için kendilerine Alevi hanedanı diyen Filali Hanedanı tarafından yönetiliyor. 6. Muhammed tarafından yönetilen Fas kraliyet ailesinin serveti 20 milyar dolardır. 

 

7. BRUNEİ KRALİYET AİLESİ 

Çoğumuzun ismini dahi duymadığı Asya kıtasındaki bu ülke, 30 milyar dolar serveti olan Bolkiah Hanedanı tarafından yönetilmekte. 

 

6. TAYLAND KRALİYET AİLESİ 

Yüzyıllardır Tayland’ı yöneten Tayland kraliyet ailesinin toplam serveti 60 milyar dolardır. 

 

5. İNGİLİZ KRALİYET AİLESİ

Sürekli dünyanın gündeminde olan ve çoğu insanın dünyanın en zengin ailesi olarak bildiği İngiliz kraliyet ailesi toplam 88 milyar dolarlık servetiyle listenin 5. sırasında yer alıyor.

4. ABU DABİ KRALİYET AİLESİ 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin altı yönetici ailesinden biri olan ve başkent Abu Dabi Emirliği'nin başkanlığını yapan el-Nehyan ailesini toplam serveti 150 milyar dolar civarındadır. 

 

3. KATAR KRALİYET AİLESİ

Sani hanedanı tarafından 200 yıldır yönetilen Katar dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Sani Hanedanının toplam serveti ise 335 milyar dolar civarındadır. 

 

2. KUVEYT KRALİYET AİLESİ

Listenin ikinci sırasında ise dünyanın en değerli parasına sahip olan ve Es- Sabah ailesi tarafından yönetilen Kuveyt yer alıyor. Es- Sabah kraliyet ailesinin toplam serveti tam 360 milyar dolar. 

1. SUUDİ KRALİYET AİLESİ

Listenin 1. sırasında çoğumuzun tahmin edeceği üzere petrol zengini Suudi Arabistan’ı yöneten Suud Ailesi yer alıyor. Selman bin Abdülaziz el-Suud tarafından yönetilen ailenin toplam serveti tamı tamına 1.7 trilyon dolar değerinde.

İşte dünyanın en zengin kraliyet aileleri: 1.7 trilyon dolarlık servet dudak uçuklatıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.