Başkan Beyazgül kalır mı, gider mi?

AK Parti’de nefesler tutuldu herkes Ankara’dan sızacak kulis bilgilerine odaklandı. Kentin ve kulislerin en önemli gündemi ise, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği…

Başkan Beyazgül kalır mı, gider mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’de ertelemenin ardından aday adaylık başvuruları yarın sona eriyor. Bu kez aday adaylarının temayül yarışı başlıyor. Temayül yoklaması ise 26 Kasım’da Şanlıurfa merkezde yapılacak. Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak temayül yoklaması saat 10.00-17.00 arası gerçekleştirilecek. Kimse temayül yoklamasının çok dikkate alınmadığını düşünse de işini şansa bırakmak istemeyenler, teşkilat mensuplarına tek tek ulaşıp kendisine oy istiyor. 

AK Parti Genel Merkezi’nin temayül yoklamasının dışında 5 ana kriteri daha var… Mevcut belediye başkanlarının 2019’da yerel seçim vaatlerinin gerçekleşme oranı, 2018’den bu yana Erdoğan ve AK Parti oylarının ne oranda arttığı veya eksildiği, yolsuzluk ve şeffaflık konularında kamuoyunda nasıl görüldükleri, anket sonuçları ve genel politikalara katkılarının nasıl olduğu.

 

MUHALEFET DE AK PARTİ ADAYINI BEKLİYOR

Şanlıurfa genelinde tüm belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu ancak büyükşehir adayının kim olacağı kent siyasetini dizayn edecek. Hem muhalefet stratejisini buna göre belirleyecek hem AK Parti ilçe adayları büyükşehir için gösterilen isme yakın olmak isteyecek. Bu nedenle kulislerde, mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül ismi en çok geçenlerden. Yeniden aday gösterilir mi, gösterilmez mi? Kimi kulise göre kesin kalıyor, kimine göre kesin gidiyor. Resmi açıklama Aralık ayında olacak ancak kulislere genel merkez açıklamadan önce sızacağı tahmin ediliyor.

Başkan Beyazgül kalır mı, gider mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.