Neden hala yıkılmadı? Meclis’te gündem Urfa’nın bilinen apartmanı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan HEDEP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasarlı binanın yıkımı sırasında hasar gören Cevheri Apartmanı sakinlerinin mağduriyet yaşadıdığını belirterek, yıkımın neden gerçekleşmediğini sordu.

Neden hala yıkılmadı?  Meclis’te gündem Urfa’nın bilinen apartmanı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları belediyelerin 2024 yılı bütçe görüşmeleriyle sürüyor.

Birleşim; Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu Başkanlığında  meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu gündem dışı söz alarak, Şanlıurfa'da 6 Şubat 2023'te yaşanan depremde ağır hasar gören Öncel Apartmanı'nın yıkımı sırasında hasar gören Cevheri Apartmanı sakinlerinin yaşadığı soruna değindi.

Aişeoğlu, apartman sakinlerinin eski Vali Salih Ayhan'dan 11 milyon 600 bin TL civarında yardım sözü aldıklarını ancak valinin atanması nedeniyle bu yardımdan yararlanamadıklarını belirtti.

Haliliye Belediyesi'nin imar plan değişikliği talebini Temmuz ayından beri Büyükşehir İmar Komisyonu'na gönderdiğini ancak bu talebin hala beklemede olduğunu ifade eden Aişeoğlu, mülk sahiplerinin inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ve hibe yardımlardan yararlanamadıklarını  söyledi.

AİŞEOĞLU: BÜYÜKŞEHİR İMAR KOMİSYONU NEDEN BEKLEMEDE TUTUYOR? 

"İmar Komisyonu'nun acilen müdahale etmesi gereken bir konu var.” diyen Aişeoğlu şunları kaydetti: 

“Ne yazık ki 6 Şubat 2023'te bir büyük doğal afet yaşadık. Bir deprem felaketini geçirdik. Deprem kentimize ciddi hasarları da beraberinde getirdi. Bunlardan biri de 6945 ada 3 nolu parselde yer alan Öncel Apartmanı. Öncel Apartmanı büyük bir hasar görüyor ondan sonra belediye hasardan dolayı binayı yıkıyor. 17 Nisan 2023'te bina yıkılırken hemen yanındaki Cevheri Apartmanı'da çok ağır hasar alıyor. Apartman malikleri Vali Salih Ayhan ile görüşüyor. Vali Ayhan 11 milyon 600 bin TL civarında yardım alabileceklerini ve binanın yapımında belediye başkanlığı nezninde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden bir yardım alacaklarını bir söz alıyorlar Vali'den. Ama Vali'nin ataması gerçekleştiği için askıda kalıyor. İmar plan değişikliği olduğu için arsanın önden 5 metre yanlardan 3 metre çekme payı olduğundan dolayı Haliliye Belediyesi bunu Büyükşehir İmar Komisyonuna yönlendiriyor. 368 m2 olan arsa 250 metrekare binanın yıkılıp yeniden yapılması durumunda 85 metrekare bir binanın yapılacağı aktarılıyor. Temmuz ayından beri Büyükşehir İmar Komisyonunda olan bu konu hala beklemede mülk sahipleri ciddi mağduriyet yaşıyor. İnşaat maliyetlerinin artışı zaten göz önünde depremden kaynaklı hasarlar doğrultusunda yapılan hibe yardımlardan da yararlanamaz durumdalar. Büyükşehir İmar Komisyonu neden beklemede tutuyor?" 

 

 

 

Neden hala yıkılmadı? Meclis’te gündem Urfa’nın bilinen apartmanı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.