Şanlıurfa'da "dolarlar atıldı" lafı tarih oldu!

Şanlıurfa'da düğünlerde bir zamanlar bolca atılan 1 dolarların hükmü kalmadı. Artan kur fiyatları nedeniyle vatandaşlar, düğünlerde 1 dolar yerine 5 ila 10 TL'lik banknotlar atıyor.

Şanlıurfa'da "dolarlar atıldı" lafı tarih oldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da düğünler, bölgenin gelenek ve göreneklerine göre düzenleniyor. Düğünlerde bol bol para atılması ise bir gelenek haline gelmiş durumda. Geçmişte düğünlerde dolar atma geleneği yaygındı. Ancak son yıllarda artan kur fiyatları nedeniyle bu gelenek yerini TL'ye bıraktı.

Vatandaşlar artan kur fiyatları nedeniyle dolar yerine TL atılmasının daha ekonomik görüyor. 1 dolar 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 28,93 TL'ye denk geliyor.

DAVUL ZURNA EKİBİ KÖTÜ ETKİLENDİ

Bu durum düğünlerde paralarını toplayan davul, zurna ekibini kötü etkiledi. Düğünlerde davul çalarak geçimini sağlayan bir vatandaş, "Eskiden düğünlerde bol bol dolar atılırdı. Dolar atıldığında daha çok para kazanırdık. Ancak dolar fiyatlarının artmasıyla birlikte insanlar artık dolar atmıyor. Bunun yerine TL atıyorlar. TL atıldığında da daha az para kazanıyoruz. Bu durum bizi olumsuz etkiledi" dedi.

DÜĞÜNLERDE TL ATMA GELENEĞİ YAYGINLAŞIYOR

Şanlıurfa'da düğünlerde TL atma geleneği yaygınlaşıyor. Vatandaşlar, artan kur fiyatları nedeniyle dolar yerine TL atmayı tercih ediyor. Bu durum davul, zurna ekibini olumsuz etkilese de artan kur nedeniyle  düğünlerde TL atma geleneğinin daha da yaygınlaşması bekleniyor.

 

Şanlıurfa'da "dolarlar atıldı" lafı tarih oldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.