Şanlıurfa'da bu yılbaşı sönük geçecek! Uğur getireceğine inanılan çiçeğe bile rağbet yok

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte çiçekçiler ve hediyelik eşya satan yerlerde kokina çiçeği tezgahlarda yerini aldı. Ancak, Şanlıurfa'da kokinaya rağbet az olduğu görüldü.

Şanlıurfa'da bu yılbaşı sönük geçecek! Uğur getireceğine inanılan çiçeğe bile rağbet yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Kokina, şans ve mutluluk getirdiğine inanılan bir çiçektir. Yeşil yapraklar arasına "silcan" adlı kırmızı bitkinin iplerle bağlanmasıyla hazırlanır. Genellikle kapı süslemeleri, vitrinler ve sofralarda kullanılır.

FİYATI 150 TL

Şanlıurfa'da hediyelik eşya satıcılarında satışa sunulan kokinanın fiyatı 150 TL. Ancak, kokinaya ilginin az olduğu görüldü.

URFA’DA RAĞBET GÖRMEDİ

Bir hediyelik eşya satıcısı, kokinanın Şanlıurfa'da çok yaygın olarak kullanılmadığını belirterek, "Kokina, daha çok İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde tercih ediliyor. Şanlıurfa'da ise daha çok süsler tercih ediliyor" dedi.

KOKİNA HAKKINDA EFSANE

Kokina çiçeği hakkında çeşitli efsaneler bulunmaktadır. Bazı inanışlara göre, bu çiçek şans getirirken, bazılarına göre yılbaşına kadar renginde bir değişim olmazsa ev sahibi yapar. Ayrıca, Anadolu'nun bazı yörelerinde idrar söktürücü ve böbrek taşı düşürücü etkisiyle alternatif tıp yöntemi olarak kullanıldığı da belirtilmektedir.

KOKİNA'NIN HİKAYESİ

Kokina çiçeği hakkındaki bir efsane şöyle:

Bir zamanlar, çok fakir bir köylü yaşarmış. Köylü, karısı ve çocukları ile birlikte küçük bir kulübede yaşarmış. Bir gün, köylü ormanda gezerken, bir kokina çalısıyla karşılaşmış. Çalıdaki kırmızı meyveler, köylünün dikkatini çekmiş. Köylü, çalıdan birkaç meyve koparmış ve eve götürmüş.

Köylü, meyveleri karısına ve çocuklarına vermiş. Aile, meyveleri yemiş ve çok beğenmiş. O günden sonra, aile her yılbaşında kokina meyveleri yemiş.

Bir yılbaşı gecesi, köylü ailesini bir rüya görmüş. Rüyada, bir melek ona görünmüş ve şöyle demiş: "Kokina meyveleri, size şans ve mutluluk getirecek. Bu meyveleri her yılbaşında yiyin, her zaman mutlu ve huzurlu olacaksınız."

Köylü, rüyasından uyandığında çok sevinmiş. O günden sonra, aile kokina meyvelerini her yılbaşında yemiş. Aile, kokina meyvelerinin sayesinde, gerçekten de çok mutlu ve huzurlu olmuş.

İşte bu efsane, kokinanın şans ve mutluluk getirdiğine dair inancın kökenini anlatmaktadır.

Şanlıurfa'da bu yılbaşı sönük geçecek! Uğur getireceğine inanılan çiçeğe bile rağbet yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.