Cumhur İttifakı yerel seçimde "sürpriz aday" planlıyor

AK Parti ile MHP, yerel seçimde iş birliği konusunda anlaşma sağladı. 59 kentte ortak aday çıkarılacağı, 22 ilde ise iki partinin kendi adaylarıyla seçime katılacağı açıklandı.

Cumhur İttifakı yerel seçimde "sürpriz aday" planlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı'nda yer alan AK Parti ile MHP, yerel seçim için mutabakata vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "30 büyükşehirin 28'inde AK Parti, 2'sinde ise MHP aday çıkaracak" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AK Parti ve MHP heyetleri arasındaki görüşmenin ardından partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. 26 Ekim'den beri 13. toplantılarını yaptıklarını aktaran Yıldız, 30 büyükşehirden 28'inde AK Parti adayının, 2'sinde de MHP adayının destekleneceğini söyledi.

Yıldız, "Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde iş birliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

Geriye kalan 51 ilin 22'sinde iki parti de kendi adaylarıyla seçime katılacak. Yıldız, "51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının desteklenmesi, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur. Ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

 

Cumhur İttifakı yerel seçimde "sürpriz aday" planlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.