Şanlıurfalının saçı sakalı birbirine karışacak! Saç kesim fiyatlarına rekor zam

Asgari ücrete yapılan zammın ardından yeni yılda birçok sektörde zamlar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Bu sektörlerden biri de berberler oldu. Şanlıurfa’da berberlerin yeni ücret tarifeleri yayınlandı. Kentte geçen yıl 130 TL olan saç sakal kesimine yüzde 100’e yakın zam geldi. Sık sık berbere giden vatandaşlar kara kara düşünürken, yeni fiyatlar, ya pandemideki günlere dönerek herkes kendi tıraş olmaya devam edecek ya da uzun saç ve sakal modası yayılacak diye düşündürttü.

Şanlıurfalının saçı sakalı birbirine karışacak! Saç kesim fiyatlarına rekor zam

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Yeni yıl zamlarla üstümüze üstümüze gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete yapılan artış sonrası zam furyası sürüyor. Şanlıurfa’da berber fiyatlarına yapılan zam da saçı sakalı karıştıracak gibi görünüyor.

Şanlıurfa’da berber ücretlerine yüzde 100’e yakın zam geldi. 

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası, tıraş ücretlerine ilişkin  yeni tarifesini yayınladı. 

Kentte geçen yıl saç sakal kesimi 130 TL iken, yeni yılda sadece saç kesimi 150 TL’ye yükseldi. Sakal kesimi ise 100 TL oldu. 

Yeni tarifeye göre, yıkama ve fön 70 TL, çocuk tıraşı makasla olursa 75 TL, makineyle yapılırsa 60 TL. Yüz maskesi ve ağdanın fiyatı ise 50 TL. 

Ensesini düzelttirmek isteyen 60 TL verecek, bıyığını boyatmak isteyen ise 120 TL ödeyecek. Saçını boyatmanın ücreti ise 350 TL. 

Evde hasta tıraşının bedeli ise bu rakamların iki katı.  

Ortaya çıkan yeni ücret tablosu sık sık berbere giden vatandaşları kara kara düşündürüyor. Yeni fiyatlar, ya pandemideki günlere dönerek herkes kendi tıraş olmaya devam edecek ya da uzun saç ve sakal modası yayılacak diye düşündürttü.

 

KAYALAR: BU ZAMMI YAPMAK MECBURİYETİNDE KALDIK

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, malzeme fiyatlarındaki ve kira ücretlerindeki artış sonrası berberlerin tarifenin güncellenmesi yönünde bir süredir talebi bulunduğunu hatırlattı. 

Gazete İpekyol’a açıklamalarda bulunan Kayalar, “Yıl sonu itibarıyla asgari ücrete yapılan zam ortada. Berberlerimizin kullandığı malzemelere ciddi oranda zam yapıldı. Bunun yanında kira artışları da var. Esnafımız mağdur olmasın diye biz de fiyatlarda bir artışa gittik. Tarifemizde geçen yıla göre artış oldu. Berberlerin, güzellik salonlarının ve kuaförlerin talepleri doğrultusunda almış olduğumuz bir karar bu. Asgari ücretin artmasından sonra her şeye gelen zamlardan dolayı biz de bu zammı yapmak zorunda kaldık. Vatandaşın farklı tepkileri de olacak ama bizleri de mazur görsünler” diye konuştu.

Şanlıurfalının saçı sakalı birbirine karışacak! Saç kesim fiyatlarına rekor zam

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.