Tabip Odası: Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu ve görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyoruz

Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde intihar eden doktor Ronahî Satı’nın yakınları ve meslektaşları, sağlık sisteminin ağır koşullarından dolayı Satı'nın intihar ettiğini iddia etmişti. Şanlıurfa Tabip Odası, çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa ettiğini öne sürerek Dr. Ronahi Satı'nın intihar etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Tabip Odası: Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu ve görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyoruz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Tabip Odası, Dr. Ronahi Satı'nın intihar etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Oda tarafından yapılan açıklamada, "Maalesef bir kaç gün önce hayatının baharında genç bir meslektaşımızı kaybettik. Öncelikle kederli ailesine, arkadaşlarına ve sağlık camiamıza sabırlar diliyoruz.

Son zamanlarda ülke genelinde giderek artan hekim intiharlarını kaygıyla takip ediyor ve artmasından endişe duyuyoruz. Tabi ki yaşanan tüm olaylarda birden fazla etmenin, durumun kişilerin psikolojisini etkilediğini hepimiz biliyoruz, ancak hekimlerin son yıllarda giderek artan çalışma ortamındaki zorluklar, mobbing, şiddet gibi önemli mesleki problemler hekimleri tükenmişliğe sürüklemektedir.

Ronahi arkadaşımız da günde 2000-2500 çocuğa bakılan acil serviste görev yapmaktaydı. Aynı hastaneye bir günde 5000-5500 arası acil servis başvurusu olmaktadır. Bu rakam 1 dakikada 4 hastaya yani 15 saniyede bir hastaya bakılmasını gerektirmektedir. Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca'nın paylaştığı verilere göre acil servise yapılan başvuruların yüzde 80 i acil değildir. Yeni mezun olmuş genç hekimler bu hasta yüküyle karşı karşıya kalmaktadır. Şiddet ortamı, ekonomik kriz, anlayışsız yöneticiler, malpraktis davaları ve şikayet hatları gibi sorunlarla bu durum genç hekimler için içinden çıkılamaz bir hal yaratmakta, tükenmişliğe yol açmaktadır.

Sağlık sisteminin her alanında hekimler mutsuz, umutsuz bir şekilde görevini yapmaktadır. Genç hekimlerin omuzuna binen bu yükün azaltılması, çalışma şartlarının düzeltilmesi, meslek onuruna uygun ortamın sağlanması Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu ve görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyoruz.

Bir kez daha genç meslektaşımıza Allah' tan rahmet diliyor, meslektaşımızın anısına ve ailesinin acısına saygı göstermek adına kelimeleri seçerken, paylaşımlar yaparken tüm basın emekçilerini ve sosyal medya kullanıcılarını daha sağ duyulu davranmaya ve daha özenli bir dil kullanmaya davet ediyoruz." denildi.

Açıklamada, acil servislere yapılan başvuruların büyük bir kısmının acil olmadığına dikkat çekilerek, bu durumun genç hekimlerin üzerindeki iş yükünü daha da artırdığı belirtildi. Şiddet, ekonomik kriz, anlayışsız yöneticiler, malpraktis davaları ve şikayet hatları gibi sorunların da hekimlerin tükenmişliğine yol açtığı öne sürüldü. 

Şanlıurfa Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nı genç hekimlerin üzerindeki yükün azaltılması, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve meslek onuruna uygun bir ortamın sağlanması için gerekli önlemleri almaya çağrıda bulundu.

Tabip Odası: Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu ve görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyoruz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.