Bu haber Şanlıurfalıları kızdırır! Bizim kuşlar kutsal mekanda

Bu haber Şanlıurfalıları yakından ilgilendiriyor. Güvercin ve kumruların tarihi meydanlar ile turistik yerlerde beslenmesinin popülasyonlarında doğal olmayan artışa yol açtığını, kuş gribi ve yalancı veba gibi hastalıkların yayılımına neden olduğunu aktaran uzmanlar, kritik uyarılarda bulundu. Balıklıgöl’deki Dergâh Camii'nin bahçesi de Şanlıurfa’nın huzur simgelerinden olan güvercinlerle dolup taşıyor.

Bu haber Şanlıurfalıları kızdırır! Bizim kuşlar kutsal mekanda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu haber Şanlıurfalıları yakından ilgilendiriyor. Son yıllarda güvercin ve kumruların insanlar tarafından yemle beslendiği tarihi meydanlar ile turistik yerlerin sayısında artış oldu. Bu mekanların başında Şanlıurfa geliyor. 

Mevlid-i Halil (Dergâh) Camii önündeki bahçede, makamı ziyarete gelenler tarafından besleniyor güvercinler.

Aşırı beslemenin güvercin ve kumru popülasyonunda büyümeye neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, belli alanda beslenen güvercin ile kumru gruplarının kuş gribi, Newcastle (yalancı veba) gibi bulaşıcı hastalıkları birbirine bulaştırıp, yayılıma neden olabileceğini belirtiyor.

Avrupa ülkelerinde şehirde güvercin ve kumru beslemenin yasaklandığını hatırlatan uzmanlar, Türkiye’de buna dikkat edilmediğini söylüyor.

Fotoğraf: Mehmet Cevher Doğan
 

Bu kuşları beslemek iyi niyetli davranış gibi gözükse de kuşları bir araya getirmek, aynı noktada beslemek çeşitli viral enfeksiyona neden olduğunun altını çizen uzmanlar, hastalıkların, kuşların aynı noktada su içip yemlenmeleri sırasında barındırdığı kuş gribi, salmonella, Newcastle gibi hastalıkları birbirine bulaştırabildiğini söylüyor. 

Bu haber Şanlıurfalıları kızdırır! Bizim kuşlar kutsal mekanda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.