Deprem bölgesinde hayata geçiriliyor! İstihdama Dönüş Programı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin bölge ekonomisine olan olumsuz etkilerini azaltmak ve bölgenin yeniden kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, "İstihdama Dönüş Programı" hayata geçirildi. Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla "İstihdama Dönüş Programı" yıl sonuna kadar uygulanacak.

Deprem bölgesinde hayata geçiriliyor! İstihdama Dönüş Programı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Resmi Gazete'de Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurs ve programların uygulanmasının teşvik edilmesi ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla "İstihdama Dönüş Programı" uygulanacak.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, işverenler için istihdam taahhüt oranı yüzde 30'a düşürüldü. Bu bölgelerdeki işverenler, kurs veya program süresi kadar süreyle istihdam yükümlülüğünü yerine getirecek.

Ayrıca, bu bölgelerdeki mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı katılımcılarına günlük ödenen zaruri gider ödemeleri, İŞKUR Yönetim Kurulu Kararı ile yüzde 30 artırılarak 850 lira 10 kuruşa çıkarıldı.

İSTİHDAM TAAHHÜT ORANI YÜZDE 40 OLARAK BELİRLENDİ

Şanlıurfa dahil diğer deprem illerinde ise istihdam taahhüt oranı yüzde 40 olarak belirlendi. Bu bölgelerde istihdam süresi ise fiili kurs veya program günlerinin 1,5 katına indirildi.

İstihdam süresi ise fiili kurs veya program günlerinin 1,5 katına indirildi. Bu düzenlemeyle deprem bölgesindeki iş yerleri için kurs ve programlardan faydalanamama yönünde uygulanan yaptırımlar kaldırıldı.

 

 

Deprem bölgesinde hayata geçiriliyor! İstihdama Dönüş Programı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.