Şanlıurfa’da hastanelerdeki yoğunluk Sağlık Bakanı Koca’ya soruldu

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, son günlerde grip, RSV ve Covid-19 vakaları nedeniyle kentteki hastanelerde yaşanan yoğunluğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Şanlıurfa’da hastanelerdeki yoğunluk Sağlık Bakanı Koca’ya soruldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kış aylarının gelmesi ile viral üst solunum yolları enfeksiyonlarında artış olduğu ve hastanelere başvuruların arttığını belirterek Şanlıurfa’da yaşanan yoğunluğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. 

Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öcalan, Koca’ya şu soruları yöneltti:

“1-Son aylarda artan Grip, RSV ve covid 19 hastalıkları nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybeden vatandaşımız var mıdır? Kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?

2-Grip,RSVve covid 19vakaları nedeniyle Urfa ili başta olmak üzere ülke genelinde son 1 ayda yoğun bakım doluluk oranı kaçtır?

3-Urfa ilinde Grip, RSV veya covid 19 teşhisi ile son 1 ayda hastaneye başvuran hasta sayısı kaçtır? Yoğun bakıma alınan hasta sayısı kaçtır? Yoğun bakıma yatışı yapılmasına rağmen yer bulunamadığı için, yoğun bakıma yatırılamayan hasta sayısı kaçtır?

4-Türkiye genelinde Grip, RSV veya covid 19 teşhisi ile son 1ayda hastaneye başvuran hasta sayısı kaçtır? Yoğun bakıma alınan hasta sayısı kaçtır? Yoğun bakıma yatışı yapılmasına rağmen yer bulunamadığı için, yoğun bakıma yatırılamayan hasta sayısı kaçtır?

5-Son 1 ayda kaç sağlık çalışanı Grip, RSV veya covid 19 hastalıklarına yakalanmıştır? Sağlık emekçilerinin koruyucu sağlık ekipmanları yeterli midir?

6-Bakanlığınız tarafından; kapalı ve toplu alanlarda maske kullanımını zorunlu hale getirmek, sosyal mesafe kurallarına uymak, el hijyeni eğitimi gibi salgından korunmaya yönelik çalışmalar planlamakta mıdır? Ne gibi çalışmalar planlanmaktadır?

7-Varolan salgında baskın virüs (covid19, inflüenza) hangisidir? Hangi varyant olduğuna dair herhangi bir test çalışması yürütülmekte midir?”.

 

Şanlıurfa’da hastanelerdeki yoğunluk Sağlık Bakanı Koca’ya soruldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.