Şanlıurfa’nın ışığında sinema şöleni! Göbeklitepe Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali için başvuruların başladığı duyuruldu. 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, Göbeklitepe'nin ev sahipliği yaptığı Şanlıurfa'nın kültürel, tarihi ve turistik değerlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyor.

Şanlıurfa’nın ışığında sinema şöleni! Göbeklitepe Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali başvuruları başladı.

Festivalin öncelikli hedefi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin tanıtımını ve değerini vurgulamak. Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerle bölgenin tarihi ve turistik potansiyeli ön plana çıkarılacak, turistik faaliyetlerle bölgenin canlandırılması hedefleniyor.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, festivalin Göbeklitepe'nin önemini vurgulayarak, dünya çapında tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca festival, dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema severleri ve sanatseverleri bir araya getirerek kültürel bir köprü oluşturacak.

Film başvuruları 5 Şubat - 30 Ağustos 2024 tarihleri arasında filmfreeway kanalıyla yapılacak. Festival, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olup, film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmaları da düzenlenecek. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Haliliye Belediyesi, Akçakale Belediyesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle gerçekleşecek.

Bu önemli etkinlik, Göbeklitepe'nin sadece arkeolojik bir keşif olmanın ötesinde, sinema sanatını ve kültürünü dünya çapında tanıtmak adına büyük bir fırsat sunuyor.

Şanlıurfa’nın ışığında sinema şöleni! Göbeklitepe Kısa Film Festivali başvuruları başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.