Üreticide 29 lira markette 2,5 katı! Marketlerde tavan fiyat uygulaması istedi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, protein ihtiyacının yeterince karşılanması bakımından üreticide çok ucuz olan nohut, fasulye, mercimek gibi ürünleri tüketicinin pahalı yemesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, “Marketlerde tavan fiyat uygulaması getirilmelidir” dedi.

Üreticide 29 lira markette 2,5 katı! Marketlerde tavan fiyat uygulaması istedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, baklagillerde üretici ile tüketici arasındaki makasa dikkati çekti. Dünya Bakliyat Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında Bayraktar, “beslenmede baklagillerin önemi tartışılmaz” dedi. 

Baklagillerde üretici ile tüketici arasındaki makasın kapatılması gerektiğini dile getiren Bayraktar, üreticide 29 lira olan nohutun markette 76 liraya satıldığına vurgu yaptı. Bayraktar, “Üreticide 17 buçuk lira olan kırmızı mercimek 47 liraya, 29 buçuk lira olan nohut 76 liraya, 29 lira olan kuru fasulye 85 liraya, 26 lira olan yeşil mercimek 64 liraya markette satılıyor. Protein ihtiyacının yeterince karşılanması bakımından üreticide ucuz olan bu ürünleri tüketicilerin pahalı yemesi kabul edilemez” dedi. 

TZOB BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR 

Şemsi Bayraktar, bu gibi temel gıda ürünlerine yönelik yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, “Marketlerde tavan fiyat uygulaması getirilmelidir” ifadesini kullandı.

Üreticide 29 lira markette 2,5 katı! Marketlerde tavan fiyat uygulaması istedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.