Cebimizdeki tehlike! Her geçen gün daha çok yükleniyoruz

Geçen yılın başında 496 milyar lira olan kredi kartı borçları, 9 Şubat itibarıyla yüzde 152 artışla 1 trilyon 251 milyar liraya yükseldi. Ayrıca kredi kartı kullanımı da ciddi artış kaydederek 36.7 milyon kullanıcıya çıktı.

Cebimizdeki tehlike! Her geçen gün daha çok yükleniyoruz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayat pahalılığı giderek artıp vatandaşın direncini zayıflatırken, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla bireysel kredi kullananların sayısı son bir yılda 2 milyon kişi artarak 40 milyona, bireysel kredi kartı borcu olanları sayısı ise 3 milyon kişi artarak 36.7 milyona çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre, bankaların konut, taşıt ve ihtiyaçtan oluşan tüketici kredilerinden ve bireysel kredi kartlarından alacakları yıllık yüzde 71 artışla 9 Şubat itibarıyla 2 trilyon 790 milyar liraya ulaştı. Burada en önemli sıçrama kredi kartı bakiyelerinde gözlendi. 2023 yılı başlarında 496 milyar lira kredi kartı borçları yüzde 152 artışla 9 Şubat itibarıyla 1 trilyon 251 milyar liraya yükselmiş durumda.

 

KART SINIRLAMASI GÜNDEMDE

Merkez Bankası’nın (TCMB), yüksek enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı kullanımına ilişkin sınırlamalar içeren adımlar atması da gündemde. Seçimden sonra vergi artışlarının yanı sıra son bir yılda 2.5 katına çıkarak 1.25 trilyon TL’ye kadar ulaşan kredi kartı harcamalarına yönelik kısıtlamalar getirilmesi bekleniyor.

Faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması veya kaldırılması gibi önlemlerin ilk planda uygulanabilecekler arasında yer aldığı söyleniyor. Ancak uzmanlar bu tür adımların vatandaşı olumsuz etkileyerek krizi derinleştireceği görüşünde.

Cebimizdeki tehlike! Her geçen gün daha çok yükleniyoruz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.