Dikkat giysileriniz zehirli olabilir! O kıyafetlerin hepsi mercek altına alındı, satışı yasaklanacak

Kıyafet alışverişi yaparken dikkat. Kıyafet alırken hiç kimsenin bilmediği tehlikenin boyutları artıyor. Birçok ülkede yasaklanması gündeme gelen o kıyafetler vücut sağlığını tehdit ediyor. İşte detaylar…

Dikkat giysileriniz zehirli olabilir!  O kıyafetlerin hepsi mercek altına alındı, satışı yasaklanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçtiğiniz kıyafetlerin ne kadar sağlıklı olduğunu bilmek önemlidir. Ancak iç göstermeyen, ütü gerektirmeyen ve leke tutmayan kıyafetlerin sağlıklı olduğu düşüncesi doğru değildir. Uzmanlar, bazı kumaş türlerinin cildi etkileyebilecek kimyasallar içerebileceğini ve bu nedenle kıyafet seçiminde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

O KIYAFETLERİN SATIŞI YASAKLANACAK

Özellikle içeriğinde PFAS bulunduğu iddia edilen giysilerin kullanımının zararlı olabileceği belirtiliyor. Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, bu tür giysilerin tuhaf bir doku olduğunu ve paketi açıldığında yayılan koku varsa, ürünün fazla PFAS içerebileceğini söylüyor. Bu kimyasal maddelerin alerjilere yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Birçok ülke tarafından yasaklanması gündeme gelen o kıyafetler vücut sağlığını tehdit ediyor. Satışı yasaklanması istenen kıyafetlerin detayları ortaya çıktı.

SAKIN O KIYAFETLERİ ALMAYIN

Ayrıca, kırışmaması için özel maddeler içeren gömleklerin de kimyasal içerdiği ve sadece kuru temizleme yapılabilen giysilerin tercih edilmemesi gerektiği belirtiliyor. Bu tür kimyasalların çamaşır makinesinde yıkanmaması gereken giysilerde kullanılmasının sağlık açısından risk taşıdığı vurgulanıyor. Buyrukçu, “Sadece kuru temizleme yapılabilir olan giysileri asla almamak lazım. Hiçbir şekilde çamaşır makinesinde yıkanmaz denilen ürünleri asla tercih etmeyin" dedi.

GİYSİLERDE TEKNOLOJİ ÇAĞI

Teknoloji çağındaki giysilerin insan sağlığını tehdit ettiği ve özellikle bilimsel araştırmalara konu olan "sonsuz kimyasalların" giysilerde kullanılmasının ciddi tehlikelere yol açabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle, organik ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş giysilerin tercih edilmesi, ikinci el ürünlerin kullanılması öneriliyor.

Sonsuz kimyasallardan korunmak için uzmanlar pamuklu ve organik kumaşların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Yeni üretilen kimyasal içerikli ürünlerdense ikinci el ancak kaliteli pamuklu kumaşlar da denenebilir. Birçok dünya ülkesinde yasaklanması konuşulan PFAS ile ilgili tartışmalar sürüyor.

KAYNAK: SHOW HABER

 

Dikkat giysileriniz zehirli olabilir! O kıyafetlerin hepsi mercek altına alındı, satışı yasaklanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.