Siverek'te öğretmenlere hakaret iddiasına tepkiler dinmiyor! Eğitim-Gücü-Sen suç duyurusunda bulundu

Eğitim-Gücü-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Kutlu, Siverek’te gerçekleştirilen seçim kurulu toplantısında öğretmenlere yönelik sözlü hakaretlerin yaşandığı iddiasına sert tepki gösterdi. Kutlu,” YSK Başkanlığına resmi yazı yazılmış hem de Genel Merkez tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Siverek'te öğretmenlere hakaret iddiasına tepkiler dinmiyor!  Eğitim-Gücü-Sen suç duyurusunda bulundu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siverek’te 31 Mart Yerel Seçimleri için görevlendirilmiş öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında, ilçe seçim kurulu yöneticileri tarafından öğretmenlere hakaret ve tehditlerde bulunulduğu iddiasına bir tepki de  Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim-Gücü-Sen)  Şanlıurfa Şubesinden geldi. 

Eğitim-Gücü-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Kutlu, yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere Siverek'te öğretmenlerimizin katılımıyla düzenlenen seçim görevi toplantısında kendini bilmez, hadsiz birkaç seçim kurulu görevlisi ağza alınmayacak, küçümseyici, alaycı bir tavırla, üstenci bir yaklaşımla öğretmenlere hakaretlerde bulunmuş ve soruşturma açarız zırvasıyla öğretmenlerimizi tehdit etmişti." dedi.

KUTLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR

Olayın sebebinin, siyasi sendikalar tarafından öğretmenlerin seslerinin susturulması ve sürekli soruşturmalarla tehdit edilmesi olduğunu belirten Kutlu, şunları söyledi:

"Olay ilçe temsilciliğimizden bize ilk intikal ettiği andan itibaren hem yerel hem de ulusal basında duyurmaya ve hesap sormaya çalıştık, gündeme girmek için elimizden gelen her şeyi yaptık ve olayı ulusal düzeyde gündeme getirmeyi başardık. Hem YSK Başkanlığına olayla ilgili resmi yazı yazılmasının hem de lokalde değil de Genel Merkez tarafından suç duyurusunda bulunulmasının daha etkili olacağı kanaatine vardık. Sonuç olarak Genel Başkanımız Oğuz Özat'ın direktifleriyle hem YSK Başkanlığına resmi yazı yazılmış hem de Genel Merkez tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur."

“ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitim Gücü Sen'in işlevsel ve tepkisel bir sendika olduğunu vurgulayan Kutlu, "Siyasetin değil öğretmenlerin yandaşıdır. Her zaman siz değerli üyelerimiz ve öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

 

 

Siverek'te öğretmenlere hakaret iddiasına tepkiler dinmiyor! Eğitim-Gücü-Sen suç duyurusunda bulundu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.