Türkiye’de en fazla Suriyelilerin bulunduğu iller açıklandı! Şanlıurfa ilk 3’te

Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’de 2024 yılının nisan ayı itibariyle geçici korum listesinde bulunan Suriyelilerin en fazla bulunduğu illeri açıkladı. Şanlıurfa bu iler arasında ilk 3’te yer alıyor.

Türkiye’de en fazla Suriyelilerin bulunduğu iller açıklandı! Şanlıurfa ilk 3’te

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 2024'ün ilk dört ayına ilişkin verilerine göre, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin illere göre dağılımında Şanlıurfa ilk 3 il arasında yer alıyor. 

Ülke genelindeki ikamet izinli yabancıların sayısı 1 milyon 129 bin 958'e ulaşmış durumda. Bu yabancıların çeşitli kategorilerdeki dağılımı incelendiğinde, 617 bin 222'si kısa dönem, 172 bin 638'i öğrenci izni, 125 bin 714'ü aile izni ve 214 bin 384'ü diğer sebeplerden dolayı ikamet izni ile Türkiye'de bulunuyor.

Ülke genelinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı ise son verilere göre 3 milyon 120 bin 430 olarak kaydedilmiş durumda. Bu Suriyelilerin en çok bulunduğu ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Bursa, Konya, İzmir ve Ankara şeklinde sıralanmıştır. Ayrıca, 2016-2024 yılları arasında üçüncü ülkelere yerleştirilen Suriyeli sayısının da ülke genelinde toplam 65 bin 927 olduğu belirtilmektedir.

Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre, Şanlıurfa'da kayıtlı olan kişi sayısı 275 bin 234 olarak raporlanmıştır. Bu veriler, Şanlıurfa'nın göç ve sığınmacı politikalarındaki önemini ve bu alandaki etkinliğini vurgulamaktadır.

Türkiye’de en fazla Suriyelilerin bulunduğu iller açıklandı! Şanlıurfa ilk 3’te

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.