Şanlıurfa’da binlercesi var! Aracı olanlar dikkat, teşvik sağlanacak

Şanlıurfa'daki ve Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri araç sahibi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. 26 milyon araç sahibi o karar ile sevinçten havalara uçacak. İşte tüm detaylar…

Şanlıurfa’da binlercesi var!  Aracı olanlar dikkat, teşvik sağlanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Şanlıurfa'daki ve Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri araç sahibi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Palandöken, 2019 yılında sonlandırılan hurda teşvikinin yeniden uygulanması gerektiğini dile getirerek, bu sayede ekonomiye canlandırılabileceğini ve çevre kirliliğinin azalabileceğini söyledi.

YENİDEN YÜRÜRLÜĞE Mİ GİRECEK?

2019 yılında sonlandıran hurda teşvikinin tekrardan yürürlüğe girmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, ekonomiyi canlandırmaya destek olan bu uygulamanın sanayiye teşvik ve geri dönüşümü arttırmak amacıyla ekonomik bir getiri sağladığını aktardı. Türkiye'de geçtiğimiz süreçte uygulanan hurda teşvik programının tekrardan gündeme gelmesi sürücüleri de sevindirdi.

15.000 TL TEŞVİK SAĞLANACAK

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uygulamaya alınması beklenen program çerçevesinde kişileri 15.000 TL'lik teşvik sağlanabileceğini de söyledi. Eski, çürümüş ve çevre kirliliği yaratan araçların lisanslı bir şekilde geri dönüşüm tesislerine götürülmesinin ekonomiye katkı sağlayacağını dile getiren Palandöken, bu teşviklerin genel olarak ekonomiyi canlandırmaya yönelik olduğuna değindi.

OLUMSUZ ETKİLER DOĞURUYOR

Döviz kurlarında yaşanan artışı işaret eden Palandöken, sıfır araç fiyatlarının yükselmesi ve vergisiz araç fiyatlarının ÖTV matrahı ile birlikte yükseldiğini aktardı. Araç fiyatlarının iki katından fazla yükseldiğini dile getiren Palandöken, bu durumda vatandaşların ikinci el ve yaşlı araçları kullanmaya çalıştığını da vurguladı.

Türkiye'de 15 yaş ve üzeri yaklaşık 26 milyon araç olduğuna dikkat çeken Palandöken, bu araçların kullanımının çevrede olumsuz etkiler yarattığını da belirtti. Araçlarını hurdaya veren kişilere çeşitli imtiyaz sağlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, özellikle vergi borcu bulunan ve trafik cezalarının silinmesi gibi avantajların sağlanabileceğini ifade etti.

Şanlıurfa’da binlercesi var! Aracı olanlar dikkat, teşvik sağlanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.