TBMM'de bir ilk olacak düzenleme! Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek

TBMM tarihinde bir ilk yaşanacak ve vatandaşlar, meclise kanun teklifi olarak gelmesini istedikleri konuyu direkt olarak meclise sunabilecek.

TBMM'de bir ilk olacak düzenleme! Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM tarihinde bir ilk yapılacak. Vatandaşlar meclisteki kanun teklifleri için doğrudan teklif verebilecek. Talepler ise yasama uzmanları tarafından değerlendirilecek.

TGRT Haberde konuyla ilgili yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi bir ilke imza atıyor. Meclis tarihinde ilk defa vatandaşların doğrudan katkı sağlayacağı merkez kurmayı planlıyor. AK Parti mecliste doğrudan bir merkez kurulması için Numan Kurtulmuş ile görüşecek. Çiftçi, esnaf, emekliler, üniversiteler... Her kesimden vatandaşlar bu merkeze kanun teklifi olmasını istediği talepleri iletecek. Ya da hazırlanan tkelifler ile ilgili önerilerini sunabilecek.

Burada yasama uzmanları çalışacak ve toplanan talepler belirli başlıklar altında düzenlenecek. Burada toplanan öneriler belirli aralıklarla AK Parti grubuna önerilecek. Önerilerle şekillenecek teklif, ihtiyaçları karşılayacak şekilde düzenlenip meclise gelecek.

 

VATANDAŞ KANUN TEKLİFİ VEREBİLECEK!

Söz konusu düzenleme basit bir şekilde tanımlanırsa vatandaş meclise kanun teklifi verebilecek. Meclise gelecek düzenlemeler AK Parti'nin masasına gelecek. 

TBMM'de bir ilk olacak düzenleme! Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.