Bizimkiler sessiz! Şanlıurfa’da TOKİ’nin mera alanı ihalesine Mersin milletvekilinden tepki

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yapılan ihaleye dikkat çekerek TOKİ’den mera alanını satmaktan vazgeçmesini istedi.

Bizimkiler sessiz! Şanlıurfa’da TOKİ’nin mera alanı ihalesine Mersin milletvekilinden tepki

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde TOKİ tarafından yapılan ihaleye dikkat çekerek, mera alanını satılmasından vazgeçilmesini istedi.

Milletvekili Ekmen, olan biteni şöyle özetledi: 

“Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi 317 no.lu parsel 3 yıl önce usule uygun işlemler tamamlanmadan hayvancılık bölgesi olan bir köy iken, hızlıca mera vasfından çıkarılmıştır. Gerekli yazışmalar tamamlanmadan, onaylar alınmadan ilgili arazi hazineye devredilmiştir. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üzerinde ticaret alanı rezervi ilan edilmiş ve rezerv yapı alanı ilanı usulsüz olduğu halde TOKİ‘ye devredilmiştir. TOKİ ise 14 milyona aldığı bu araziyi bugün 440 milyon üzerinden satmaktadır. Bölgede bulunan köylülerin açtığı iptal davası kazanılmış olmasına karşın defalarca kez TOKİ’ye ihalenin durdurulması için yapılan başvuru sonuçsuz kalmıştır. Kurum içinden gelen bilgilere göre arazinin bir an önce elden çıkarılması amaçlanmaktadır.

TOKİ’nin mera alanını satmasına karşı çıkan Ekmen, hayvancılığın yaşadığı sıkıntılar ortada iken, TOKİ çalışkanlar Köyü’ndeki mera bölgesinin satışını iptal etmelidir”.

Bizimkiler sessiz! Şanlıurfa’da TOKİ’nin mera alanı ihalesine Mersin milletvekilinden tepki

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.