reklam alanı

Şanlıurfa’da enerji faturaları yeni yıla zamla mı girecek? Net açıklama geldi

Bakan Bayraktar, Şanlıurfa’da da yakından takip edilen yeni yıl doğal gaz ve elektrik fiyat düzenlemesiyle ilgili net konuştu.

Şanlıurfa’da enerji faturaları yeni yıla zamla mı girecek? Net açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla sayılı günler kalırken doğal gaz ve elektrikte zam olacak mı? Sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yanıt verdi.

Bakan Bayraktar, "yeni yılda faturalar zamlanacak mı?" sorusuna ocak ayında doğal gaz ve elektrikte bir fiyat düzenlemesi planlamadıkları, yıl içinde enflasyon hedeflerine göre ayarlamalar yapabilecekleri yanıtını verdi.

2026'da elektrik ve doğal gaz faturalarına devlet desteğinin devam edip etmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, 2025 yılında elektrik ve doğal gaz faturalarına 650 milyar liralık bir devlet desteğinin sağlandığını 2026 yılında bu miktarın elektrikte 282 milyar lira gazda da 91 milyar lira gibi olacağını ifade etti.

BAKAN BAYRAKTAR: BELLİ BİR MİKTAR ÜZERİNDE KALANLAR DESTEK ALAMAYACAK

Elektrikte uygulanan 'son kaynak tüketici tarifesi'nin doğal gazda da uygulanacağını belirten Bayraktar, "Belli bir miktar tüketimin üzerinde kalan vatandaşlar doğalgazda destek alamayacak. İl bazında farklı limitler uygulanacak. Ama bu kış bu uygulamanın başlamaması için çalışıyoruz" diye konuştu.

ŞANLIURFA’DA OCAK AYINDA ZAM YOK

Şanlıurfa’da özellikle kış aylarında artan enerji tüketimi nedeniyle yakından takip edilen açıklamada Bayraktar, ocak ayında doğal gaz ve elektrik fiyatlarında herhangi bir artışın planlanmadığını ifade etti.

 

Şanlıurfa’da enerji faturaları yeni yıla zamla mı girecek? Net açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.