Suriye ordusunun YPG/PKK'ya yönelik başlattığı operasyonda terör örgütü işgal ettiği bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Daha sonra Şam hükümeti ile SDG'ye 4 gün süre vererek ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Bu süreçte ABD cephesinden gelen mesajlar dikkat çekti.
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, YPG’nin DEAŞ’la mücadelede “birinci ortak” olma vasfını yitirdiğini belirterek, Suriye’de artık bir devlet yapısının bulunduğunu ifade etti. Barrack, YPG’ye Şam yönetimiyle entegrasyon çağrısı yaptı.
GÖZYAŞLARIYLA ÇAĞRI YAPTI
Yaşanan gelişmelerin ardından Şanlıurfalı sanatçı Şivan Perver, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile ABD’ye tepki gösterdi. Gözyaşları içinde konuşan Perver, Kürtlerin DEAŞ saldırıları altında kaldığını ifade etti.
Açıklamasında, “Bizi kullanıp attınız. Amerika, Sayın Trump bunu yapmayın” ifadelerini kullanan Perver, ABD’nin Suriye’deki operasyonlara izin vermemesi gerektiğini söyledi.

0 Yorum