DMM’den “kayıp çocuk” iddialarına net yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye’de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM’den “kayıp çocuk” iddialarına net yalanlama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı'nın Jeffrey Epstein davasına ilişkin açıkladığı milyonlarca belgede yer alan ayrıntılar Türkiye'de de gündem olurken, kayıp çocuklara ilişkin yeni iddialar kamuoyuna yansıdı. Bazı sosyal medya hesapları tarafıdan Türkiye'de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğu iddiaları ortaya atıldı. DMM konuya dair açıklama yaptı.

DMM'nin açıklaması şu şekilde:

"Sosyal medya mecralarında yer alan, 'Türkiye’de her yıl 10 binden fazla, son 8 yılda ise 100 bine yakın çocuğun kaybolduğu' iddiaları doğru değildir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan bilgiler, bağlamından koparılıp çarpıtılarak kamuoyuna servis edilmektedir. TÜİK istatistikleri, yalnızca hakkında resmi kayıp müracaatı yapılan ve daha sonra bulunan çocuklara ilişkindir. Bu verilerde de iddia edildiği oranlarda bir durum söz konusu değildir.

Ayrıca kamu kurumları tarafından, 'kayıp ve bulunamayan çocuk sayısı' başlığı altında yayımlanmış bir resmi istatistik de bulunmamaktadır.

Bahse konu iddialar, 2024 yılında Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz tarafından açık ve net biçimde yalanlanmıştır. Buna rağmen, kamuoyunu yanıltma amacı taşıyan bu dezenformasyon içerikli paylaşımların kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyunun, dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemesi önemle rica olunur." 

DMM’den “kayıp çocuk” iddialarına net yalanlama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.