Sessiz kahramanlar iş başındaydı: Köpük ve poyraz kaç can kurtardı?

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, felaketin izlerini silmeye AFAD ekipleri o geceyi anlattı.

Sessiz kahramanlar iş başındaydı: Köpük ve poyraz kaç can kurtardı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli, sahada yaşadıkları zorlukları ve tanık oldukları acı manzaraları unutamıyor. Ekipler, her 6 Şubat’ta o geceyi yeniden yaşadıklarını dile getirDİ.

Depremlerin ardından Pazarcık merkezli sarsıntılarla birlikte bölgeye sevk edilen Van AFAD ekipleri, günlerce süren arama kurtarma çalışmalarında zamanla yarışarak enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalıştı.

SARITAŞ: GEZDİĞİMİZ SOKAKLARDAN ESER YOKTU

Arama kurtarma teknisyeni Cemre Sarıtaş, depremin ilk günlerinde Malatya’da görev yaptığını belirterek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Malatya’ya yaklaştığımızda daha önce gezdiğimiz ve yürüdüğümüz sokaklardan eser yoktu, her yer enkazlarla doluydu. İlk binada Nevzat amcayı kurtardık. Ardından bir ses daha duyduk ve yaşlı bir amcamızı sağ olarak çıkardık. O anlarda kendi arkadaşlarımın ve çevremin durumunu bilmiyordum. Çok zor bir andı ama işimi yapmak zorundaydım. Duygusallığı bir kenara bırakıp kurtarmaya odaklandık. Birçok can kurtardık. Her yıl 6 Şubat’ta o gece yeniden aklıma geliyor.”

TAŞELER: İLK KEZ BÖYLESİNE BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK

Arama kurtarma teknisyeni Yusuf Taşeler ise ilk görev yerlerinin Malatya olduğunu belirterek, “İlk kez bu kadar büyük bir doğal afetin içindeydik. Zorlandık ama büyük bir tecrübe oldu. Ulaşabildiğimiz tüm canlı vatandaşlarımıza hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştık. Bu süreç bizi daha donanımlı hale getirdi ve olası büyük afetlerde nasıl hareket edeceğimizi daha net görmemizi sağladı” dedi.

ARAMA KURTARMA KÖPEKLERİ DE GÖREV BAŞINDAYDI

Arama kurtarma teknisyeni Burak Özgan da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilk kez görev aldığını anlattı. Nöbetçi ekip olarak hızla bölgeye intikal ettiklerini belirten Özgan, Malatya’da iki hafta boyunca farklı enkaz alanlarında çalıştıklarını söyledi.

Özgan, kurum bünyesindeki arama kurtarma köpeklerinin de çalışmalara önemli katkı sunduğunu vurgulayarak, “Köpeklerimizden Köpük 6, Poyraz ise 4 can kurtardı. Biz de ekip olarak elimizden geldiğince, büyük bir özveriyle hayat kurtarmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Sessiz kahramanlar iş başındaydı: Köpük ve poyraz kaç can kurtardı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.