Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınan güncel verilere göre, Şanlıurfa ve çevresinde devam eden yağışlı hava, yüksek kesimlerde sıcaklıkların ani düşüşüne neden oldu. Kent genelinde dün gece ölçülen en düşük sıcaklık, Siverek ilçesindeki Karacadağ Radar Sahası’nda kaydedildi.
NİSAN AYINDA -1,9 DERECE
Bahar aylarının yaşandığı nisan ayında olunmasına rağmen, Siverek/Karacadağ bölgesinde hava sıcaklığı -1,9 dereceye kadar geriledi. Bu değer, dün gece itibarıyla Şanlıurfa il sınırlarındaki en düşük sıcaklık olarak resmi kayıtlara geçti.
SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA
Son günlerde bölgeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgası, özellikle yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde ve kırsal bölgelerde kendisini iyice hissettirdi. Meteoroloji yetkilileri, nisan ayında yaşanan bu ani sıcaklık düşüşlerine karşı vatandaşları ve özellikle zirai faaliyetle uğraşan üreticileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

0 Yorum