İkinci el araç satışında şartlar değişti! Karar Resmi Gazete'de

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 2. el araçların satışına ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İkinci el araç satışında şartlar değişti! Karar Resmi Gazete'de

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” ve “Taşınmaz Ticareti” yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair düzenlemeler, 29 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemelerle birlikte hem araç hem de taşınmaz ticaretinde yetki belgesi süreçleri, başvuru şartları ve ödeme sistemlerine ilişkin önemli değişiklikler getirildi.

Yapılan değişiklikle birlikte, işletmelerin yetki belgelerinde yer alan bilgilerde değişiklik olması durumunda “tadil” işlemi yapılması zorunlu hale getirildi. Ticaret unvanı veya işletme adı değişikliklerinde ise belge yenileme şartı getirildi. 

Başvuruların belirli süreler içinde Bilgi Sistemi üzerinden yapılması ve il müdürlüklerince kısa sürede sonuçlandırılması öngörüldü

Motorlu kara taşıtı ticaretinde yetki belgesi için aranan eğitim şartı değişti. Daha önce lise mezunu olma zorunluluğu bulunurken, yeni düzenleme ile bu şart ilköğretim mezunu olma seviyesine indirildi.

İkinci el araç satışında şartlar değişti! Karar Resmi Gazete'de

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.