Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde Cuma hutbesinde imamlar tehlikeye karşı uyardı!

Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde cuma hutbesinin ardından imamlar, vatandaşlara anız yangınlarının oluşturduğu tehlikelere karşı önemli uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde Cuma hutbesinde imamlar tehlikeye karşı uyardı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da cuma namazı sonrası camilerde vatandaşlara anız yangınlarına karşı önemli uyarılarda bulunuldu. Hasat döneminin başlamasıyla birlikte artış gösteren anız yangınlarının ciddi zararlara yol açtığı vurgulandı.

İmamlar tarafından yapılan bilgilendirmede, anız yakmanın hem dini açıdan uygun olmadığı hem de çevreye büyük zarar verdiği ifade edildi. Yangınların tarım arazilerine, doğal yaşama ve havaya olumsuz etkiler bıraktığı belirtilirken, zaman zaman büyük yangınlara ve ölümlü trafik kazalarına da neden olabildiği hatırlatıldı.

Ayrıca anız yangınları nedeniyle birçok hayvanın telef olduğu, toprağın verimliliğinin düştüğü ve çevre kirliliğinin arttığına dikkat çekildi. Yetkililerin ve din görevlilerinin yaptığı çağrıda vatandaşlardan daha duyarlı olmaları istendi.

Söz konusu uyarıların Şanlıurfa’nın 13 ilçesindeki camilerde yapıldığı öğrenildi.

 

Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde Cuma hutbesinde imamlar tehlikeye karşı uyardı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.