Şanlıurfa’da piknikçilerin olmazsa olmazı! Yok satıyor…

Türkiye'nin en sıcak illerinden Şanlıurfa’da termometreler 45 dereceyi aşınca, vatandaşlar akşam saatlerinde ve hafta sonlarında mesire alanlarına akın etti. Kentteki bu yoğunluk, Urfa'nın vazgeçilmez çay geleneği olan semaver satışlarına doğrudan yansıdı; esnafta semaver mesaisi başladı.

Şanlıurfa’da piknikçilerin olmazsa olmazı! Yok satıyor…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER l Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da, temmuz ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları 45 dereceyi aştı. Kavurucu sıcaklar nedeniyle vatandaşlar özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösterirken, akşam saatlerinde ve hafta sonlarında ise mesire alanları, parklar ve Fırat Nehri kıyıları dolup taşıyor. Kentteki bu hareketlilik, Şanlıurfa'nın vazgeçilmez geleneği olan semaver satışlarına da doğrudan yansıdı.

MESİRE ALANLARINDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Sıcak havadan bunalan Şanlıurfalılar, hafta sonları ve izin günlerinde aileleriyle birlikte gölgelik alanlara akın ediyor. Mangal yakıp çay demleyen vatandaşlar, mesire alanlarında gün boyu yoğunluk oluşturuyor. Kentin köklü çay kültürünün bir parçası olan semaverler ise piknikçilerin araç bagajlarındaki yerini yeniden aldı.

SEMAVER FİYATLARI 500 TL İLE 1200 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Artan maliyetlerin ürün fiyatlarına yansıdığını, ancak vatandaşların bütçelerine uygun modelleri tercih ettiğini söyleyen esnaf, güncel piyasa fiyatları hakkında şunları kaydetti:

“Model ve malzeme kalitesine göre fiyatlar 500 TL ile 1200 TL arasında değişiyor. Piyasa genelinde 3,5 litre, 5 litre ve 8 litrelik semaverler yoğunlukta. Geçen yıl 400 TL olan tek musluklu standart bir semaver, bu yıl 550 TL’ye yükselmiş durumda. Vatandaşlar ise genellikle fiyat-performans açısından orta segment ürünlere yöneliyor.”

 

Şanlıurfa’da piknikçilerin olmazsa olmazı! Yok satıyor…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.