Yönetim Kurulu Başkanlığını Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel’in yaptığı Astor Enerji, ABD merkezli bir firma ile güç transformatörü tedarikine ilişkin 42,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu.
Şirket, sözleşme kapsamındaki teslimatların 2027 yılının mart, ağustos ve ekim aylarında yapılmasının planlandığını açıkladı. Şirket, ABD merkezli bir firma ile güç transformatörü tedarikine ilişkin 42,5 milyon dolarlık dev bir sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.
TESLİMAT TAKVİMİ BELLİ OLDU
Astor Enerji tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, söz konusu dev sözleşme kapsamında üretilecek olan güç transformatörlerinin teslimat takvimi de netleşti. Şirket, teslimatların 2027 yılının mart, ağustos ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığını duyurdu.
HASILAT ORANI DİKKAT ÇEKTİ
Yapılan KAP açıklamasında, bu büyük ihracat anlaşmasının şirketin mali tablolarına olan etkisine de vurgu yapıldı. 42,5 milyon dolarlık bu sözleşme tutarının, şirketin 2025 yılı sonu hasılatına oranının yüzde 5,63 gibi önemli bir seviyede olduğu bilgisi paylaşıldı.

0 Yorum