Emniyetten 12 ülkede dev operasyon! Kırmızı bültenle aranan suçlular yakalandı

İçişleri Bakanlığı, uluslararası operasyonlarla yurt dışına kaçan 54 aranan suçlunun yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı.

Emniyetten 12 ülkede dev operasyon! Kırmızı bültenle aranan suçlular yakalandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, uluslararası düzeyde aranan suçlulara yönelik yürütülen operasyonlarda önemli bir başarıya daha imza atıldığını duyurdu. 

12 ÜLKEDEN TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİLER

Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre, firari suçlular Gürcistan başta olmak üzere Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Avusturya, Ekvador, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Mısır, Yunanistan ve Kuzey Makedonya'da yakalandı.

İadelerin en büyük bölümü 38 kişiyle Gürcistan'dan gerçekleştirilirken, Almanya'dan 5, Azerbaycan'dan ise 2 kişi Türkiye'ye getirildi. Diğer ülkelerden de birer firari suçlu Türkiye'ye iade edildi.

29'U KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Operasyon kapsamında uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan 29 kişi ile ulusal seviyede aranan 25 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edilmek üzere Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, söz konusu şahısların organize suç örgütü üyeleri ile çeşitli suçlardan aranan zanlılardan oluştuğunu belirterek, yurt dışına kaçan suçluların izinin kararlılıkla sürüldüğünü vurguladı.

ÇOK SAYIDA BİRİM ORTAK ÇALIŞTI

Operasyonların; Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde, Adalet Bakanlığı görevlileri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlıklarının ortak çalışmasıyla yürütüldüğü aktarıldı.

İlgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle kurulan yakın iş birliği sayesinde firari suçluların yakalanarak Türkiye'ye iadelerinin sağlandığı ifade edildi.

Emniyetten 12 ülkede dev operasyon! Kırmızı bültenle aranan suçlular yakalandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.