Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılında yükseköğrenim öğrencileri için GSB yurt başvurularının başladığını açıkladı.
Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvurularını gerçekleştirebileceğini duyurdu. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak.
BAŞVURULAR 29 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK
Öğrenciler, GSB yurt başvurularını 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.
Başvuru sürecinde öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak. Başvuruların değerlendirilmesinde ise öğrencilerin ailelerinin gelir durumu, sosyal koşulları ve akademik başarıları dikkate alınacak.
Başvuru sonrasında öğrencilerin beyanları; Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi toplam 12 kamu kurum ve kuruluşundan alınan verilerle koordineli şekilde incelenecek.
Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin GSB yurtlarına yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.
Bakan Osman Aşkın Bak da paylaşımında öğrencilere başvuru sürecinde başarılar dileyerek, “Hepinize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum