Şanlıurfa’da sahte plaka oyunu pahalıya patladı! Para cezası, trafikten men, ehliyet…

Şanlıurfa-Gaziantep oto yolunda jandarma ekiplerince durdurulan araçta, başka bir araca tescilli plaka kullanıldığı tespit edildi. Sürücüye 140 bin TL ceza uygulanırken, ehliyetine 30 gün el konuldu ve araç trafikten men edildi.

Şanlıurfa’da sahte plaka oyunu pahalıya patladı! Para cezası, trafikten men, ehliyet…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik ve kolluk faaliyetleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda 15 Eylül 2026 günü saat 00.28 sıralarında Şanlıurfa-Gaziantep oto yolunda Göçmen Şube Müdürlüğü ekiplerince bir araç durduruldu.

Yapılan kontrolde, araçta başka bir araca tescilli plakanın takılı olduğu tespit edildi. Plakanın sürücü tarafından araçtan sökülerek atıldığı belirlendi.

140 BİN TL CEZA UYGULANDI

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında sürücüye 140 bin TL trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle geçici olarak el konulurken, 63 AFE 342 plakalı araç da 30 gün süreyle trafikten men edildi.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK SORUŞTURMASI

Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda sürücü hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesi kapsamında “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan adli tahkikat başlatıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca kolluk faaliyetlerinin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Şanlıurfa’da sahte plaka oyunu pahalıya patladı! Para cezası, trafikten men, ehliyet…
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.