kaynak olarak ekleyin
AKÇAKALE- Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ev tapularına ilişkin belirlenen rayiç bedeller gündeme geldi. Akçakale Belediye Meclis Üyesi İbrahim Toygar, tapu sahibi vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek rayiç bedellerin düşürülmesi için yetkililere seslendi.
Daha önce Akçakale Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili önerge sunduğunu belirten Toygar, ev tapuları için metrekare başına 800 ila 1.000 TL arasında rayiç bedel belirlendiğini ifade etti.
Vatandaşların tapularını ücretsiz talep etmediklerini vurgulayan Toygar, diğer ilçelerdeki uygulamaların da dikkate alınarak Akçakale’deki rayiç bedellerin yeniden değerlendirilmesini istedi.
“VATANDAŞIN CEBİNİ BOŞALTMAK DEĞİL, VATANDAŞA YARDIMCI OLMAK GEREKİR”
Vatandaşların tapularına ilişkin rayiç bedellerin düşürülmesi gerektiğini belirten Toygar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Akçakale’deki vatandaşlarımızın tapularını diğer ilçelerde olduğu gibi bedavaya verin demiyoruz. Ancak belirlenen rayiç bedellerin düşürülmesini, mağdur olan vatandaşlarımıza yardımcı olunmasını istiyoruz. Yöneticilerin görevi vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır; vatandaşlarımızın cebini boşaltmak değildir.”
RAYİÇ BEDELLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?
Toygar’ın açıklaması, Akçakale’de tapu sahibi vatandaşların ödeyeceği bedelleri yeniden gündeme taşıdı.
Vatandaşlar açısından önem taşıyan konuya ilişkin belediye yönetiminin nasıl bir adım atacağı ve rayiç bedellerde herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.
Kaynak: Haber Merkezi


0 Yorum