Urfa’da robotik cerrahi başlıyor! İlk kez kullanılacak

Harran Üniversitesi robotik cerrahi yatırımı hayata geçiyor. Harran Üniversitesi Hastanesine kazandırılan ileri teknoloji robotik cerrahi sistemiyle ilk ameliyatların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Urfa’da robotik cerrahi başlıyor! İlk kez kullanılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Harran Üniversitesi robotik cerrahi sistemi, hastanede hasta kabulüne hazırlanıyor.

Kurulum ve hazırlıkları tamamlanan sistem, başta prostat, böbrek ve mesane kanserleri olmak üzere çeşitli ürolojik hastalıkların cerrahi tedavisinde kullanılacak. Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun farklı platformlarda gündeme getirdiği robotik cerrahi yatırımıyla, ileri teknoloji gerektiren operasyonların Şanlıurfa’da gerçekleştirilebilmesinin yanı sıra üniversite hastanesinin bölgesel sağlık hizmetlerindeki kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

Robotik cerrahi sistemi, cerraha büyütülmüş üç boyutlu görüntüleme ve hassas hareket imkânı sağlayarak özellikle dar anatomik alanlarda kontrollü cerrahi uygulanmasına katkıda bulunuyor. Uygun hastalarda yöntemin daha küçük kesiler, daha az kan kaybı, daha kısa hastanede kalış süresi ve günlük yaşama daha erken dönüş gibi avantajlar sağlayabildiği belirtiliyor.

“ŞANLIURFA’YI SAĞLIKTA DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Robotik cerrahi yatırımının yalnızca bir cihaz alımı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu, “Biz üniversite olarak sağlık hizmetlerinde teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Amacımız, hastanemizin teknik ve akademik altyapısını güçlendirirken Şanlıurfa’nın bölgesel sağlık hizmetlerindeki konumunu da geliştirmek. Robotik cerrahi de bu hedefimizin önemli adımlarından biri.” ifadelerini kullandı.

Yatırımın hasta tedavisine dönüşmesi için son hazırlıkların tamamlandığını belirten Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Çiftçi, ilk ameliyatlar olarak yarın iki hastaya robotik cerrahi operasyonu yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Çiftçi, robotik cerrahinin özellikle prostat, böbrek ve mesane kanserleri başta olmak üzere uygun hastalarda kullanılacağını belirterek, ileri cerrahi tedavilerin Şanlıurfa ve çevre illerde yaşayan hastalara kendi bölgelerinde sunulmasının hedeflendiğini ifade etti.

BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMLİ KAZANIM

Robotik cerrahinin bölge açısından önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Halil Çiftçi, hastaların tedavi için başka şehirlere gitme ihtiyacının azaltılmasının ve bölgesel sağlık hizmetlerinin kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Robotik cerrahi yatırımının gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile Başhekim Prof. Dr. İdris Kırhan’a teşekkür eden Prof. Dr. Halil Çiftçi, sistemin devreye girmesiyle birlikte ileri cerrahi tedavilerin Şanlıurfa’da daha geniş kapsamda sunulabileceğini belirtti.

Yeni sistemin devreye girmesiyle Harran Üniversitesi Hastanesi’nin ileri cerrahi tedaviler alanındaki kapasitesinin güçlendirilmesi, Şanlıurfa’nın bölgesel sağlık hizmetlerindeki rolünün geliştirilmesi ve çevre illerden gelen hastaların ileri tedavilere erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Urfa’da robotik cerrahi başlıyor! İlk kez kullanılacak
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.