Şanlıurfalı hocadan düğünlerdeki lüks harcamalara tepki: Nereye kadar bu israf!

Şanlıurfalı hocadan düğünlerdeki lüks harcamalara tepki: Nereye kadar bu israf!

Şanlıurfalı Mehmet Emin Kutluay Hoca, verdiği vaazda düğünlerde yapılan yüksek harcamalara, gelinlik masraflarına ve gösteriş amaçlı tüketim alışkanlıklarına tepki gösterdi. Bir saat giyilecek gelinliğe milyonlarca lira harcanmasını eleştiren Kutluay, geçmişte yaşanan bir sahabe kıssasını anlatarak vatandaşlara israf konusunda dikkat çeken mesajlar verdi.

Şanlıurfalı hocadan düğünlerdeki lüks harcamalara tepki: Nereye kadar bu israf!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Şanlıurfalı Mehmet Emin Kutluay Hoca, vaazında özellikle düğün hazırlıklarında yapılan harcamalara dikkat çekti. Gelinlik fiyatları üzerinden örnek veren Kutluay, bir arkadaşının oğlunun evlilik sürecinde yaşadığı olayı anlattı.

Bir gelinliğin satın alma bedelinin 200 milyar, kiralama ücretinin ise 20 milyar olduğunu belirten Kutluay, karşı tarafın kiralık gelinliği kabul etmediğini ve "Ben kızıma başkasının giydiğini giydirmem" dediğini aktardı. Bu duruma tepki gösteren Kutluay, gelinliğin yalnızca bir gece giyildiğini hatırlatarak yapılan harcamaların israf olup olmadığını sorguladı.

Şanlıurfa'da düğünlerde takılan hediyelerin de zamanla farklı bir anlam kazandığını ifade eden Kutluay, verilen hediyelerin not edildiğini ve karşılığının beklendiğini söyledi. Hatta bu tür hediyelerle ilgili bir davanın mahkemeye taşındığını ve davanın kazanıldığını öne sürdü.

"İHTİYAÇTAN ÇOK GÖSTERİŞE YÖNELİYORLAR"

Gelinlik ve düğün harcamalarındaki gösterişe dikkat çeken Kutluay, derneklerinde yıllardır kullanılmayan çok sayıda gelinlik bulunduğunu belirterek, bazı gelinliklerin 3-5 yıl önce giyildikten sonra yeniden değerlendirilmek üzere bağışlandığını anlattı.

Kutluay, gençlere seslenerek hayatın her zaman bugünkü ekonomik şartlarda devam etmeyebileceğini, bu nedenle tedbirli davranılması gerektiğini söyledi. Çok sayıda ayakkabı, kıyafet ve aksesuar sahibi olma alışkanlığını da eleştiren Kutluay, insanların ihtiyaçtan çok gösterişe yöneldiğini dile getirdi.

SAHABE KISSASIYLA İSRAF UYARISI YAPTI

Vaazında sahabe Hübeyb'in yaşantısından da örnek veren Kutluay, yeni Müslüman olan Hübeyb ve eşinin yalnızca bir elbiseye sahip olduklarını anlattı. Hübeyb'in sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra Peygamber Efendimizin sohbetini beklemeden evine gittiğini aktaran Kutluay, bunun nedeninin ise eşinin de namazını kılabilmesi için üzerindeki elbiseyi ona vermek olduğunu söyledi.

Durumu öğrenen Peygamber Efendimizin sahabelerden Hübeyb ve eşi için elbise getirmelerini istediğini anlatan Kutluay, çiftin iki elbiseye kavuşmasının ardından yaşananları da aktardı.

Hübeyb'in eve sevinçle giderek eşine artık kendisinin Peygamber Efendimizin, eşinin ise Hz. Aişe'nin cemaatine katılabileceğini söylediğini belirten Kutluay, eşinin ise bu duruma farklı bir tepki verdiğini ifade etti.

Hübeyb'in eşinin, "Allah bizim halimizi bilmiyor muydu ki gittin derdimizi Hazreti Muhammed'e anlattın?" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdiğini aktaran Kutluay, bu kıssa üzerinden inanç, kanaat ve sahip olunan nimetlerin kıymetini bilme konularına dikkat çekti.

Kutluay'ın gelinlik masrafları, düğünlerdeki hediye alışverişi ve gösteriş odaklı tüketim üzerine yaptığı değerlendirmeler, vaazın dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı.

Şanlıurfalı hocadan düğünlerdeki lüks harcamalara tepki: Nereye kadar bu israf!
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.