Reklam Alanı

ADAY ADAYLIĞI

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Her partinin ufak farklılıkları olsa da, üç aşağı beş yukarı aday belirleme süreci aynıdır.

Aday adaylık başvurularını almakla başlayan süreç, aday belirleme ve seçimle nihayete erer.

Aday adaylarının bazıları başvuru öncesinden “belli” olduğu için son gün akşam insanlar, yeni ve umut verici birileri var mı diye bakar.

“Belli” dediğim kısım, “Nöbetçi aday adayları” olarak bilinen isimlerden oluşur. Bunlardan her şehirde ciddi bir potansiyel vardır. Bunlar “her seçimde aday adayı, her atamada aday” olanlar olarak tarif edilebilir.

Diğeri ise yıllardan beri siyasi hedefler edinip, tüm hayatını bu ikbal kaygısı içerisinde şekillendirmiş olanlardan oluşur. Pek iddialı oldukları gözükmemekle beraber kendi içlerindeki ihtiras çok yüksektir.

Üçüncü tip aday adayları ise istenen, sevilen kişilerden oluşur. Bu, her şehirde olmaz. Olan şehirler de, şanslı addedilebilecek şehirlerdir. Rengi belli, mert, açık sözlü ve “kentini kendinden önde tutan” tiplerdir.

***

Aday adaylarının başvurularından sonra iş artık partilerin yetkili organlarına kalmıştır. Partiler, dişli bir halka sahip olan şehirler için ince eler sık dokur. Mümkünse, yukarıda bahsetmiş olduğumuz üçüncü tip bir kişiyi aday ederler. Bu şehirlerin sayısı azdır. 

Geri kalanlar için ise daha çok teşkilatın ve vekillerin görüşüne önem verilir. Teşkilatın ve vekillerin tutumu da ikiye ayrılır. Hesap soran halkın yaşadığı bir şehrin partilileri ve vekilleri yüksek profilli bir aday üzerinde uzlaşırken, “kim olursa olsun oy verenlerin” çoğunlukta olduğu bir şehrin partilileri ve vekilleri ise genellikle kolay kullanabilecekleri kişiler üzerinde uzlaşırlar.

İşin sonunda her belediye, halkın hak ettiği şekilde bir yönetici kazanır.

Her şey halkın tutumuna göre şekillenir. Bu hiç değişmez.

Bu yüzden,

İnkişaf yerelden başlar diyoruz.

Halk bilinçlenmedikçe kimse elinden tutup o beldeyi kalkındırmaz. Öteden kimse gelip de daha kaliteli, daha kalifiye, daha yüksek kalibreli bir kişiyi aday ederek inkişafın önünü açmaz.

***

Gelecek günlerde netleşmesi beklenen adaylıkların bu çerçevede okunması, kafalarda oluşacak bir çok soru işaretini ortadan kaldıracaktır.

Kentini kendinden önde tutacak adayların belirlenmesi dileğiyle..

İyi okumalar...

ADAY ADAYLIĞI
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.