Sel sonrasında kırsal yollarda sorunlar devam ediyor

Bozova ilçesinin kırsal Kesmetaş Mahallesi sakinlerinden Mehmet Arpacı, arazi ve evlerine ulaşmada kullandıkları yolun 2 yıldan fazladır yapılmadığını ileri sürdü. Arpacı, kentte yaşanan sel sonrası iyice zarar gören yolun yapılmasını bekliyor. Mağdur olduklarını kaydeden Arpacı yollarının bağ yolu olmadığını savunurken, Bozova Belediyesi ise bağ evi yollarının peş peşe yapıldığını ve bu talebe karşılık vermenin imkansız olduğunu belirtti.

Sel sonrasında kırsal yollarda sorunlar devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Kesmetaş Köyünde ikamet eden Mehmet Arpacı, ulaşım için kullandıkları yolun bir türlü yapılmadığından şikayetçi oldu.

Mağdur olduğunu savunan Arpacı, 2 yılı aşkın bir süredir verdiği dilekçelerle yetkili kurumlardan yollarının yapılmasını istediğini, ancak kendilerine bir türlü dönüş yapılmadığını, bu dilekçelerden hiçbir sonuç alamadığını belirtti.

ARPACI: YOLUMUZUN YAPILMASI İÇİN BİR NETİCEDE ALAMADIK

Arpacı, “Bozova Kesmetaş Mahallesinde bir arazi satın aldım. Orada çeşitli ağaçlarımız var, evimiz var. Ulaşım için önce Büyükşehir Belediyesinin kırsal kesimine müracaat ettim. Onlar da kendilerinin sınırlarına girmediği için beni Bozova Belediyesine yönlendirdi. Ben de 2021 yılında dilekçe yazarak oraya müracaat ettim. Onlar da bana, araçların Bozova’da olmadığını, Yaylak’ta olduğunu, geldikten sonra yolun yapılacağını söylediler. Biz de bekledik. Çeşitli nedenlerden dolayı yolumuz bir türlü yapılmadı.” dedi.

“DEREDEN SU TAŞTI, MİSAFİRLERİMİZİ GÖNDEREMEDİK”

Nisan ayının son günü yağan aşırı yağıştan dolayı aşırı akıntılar olduğunu hatırlatan Arpacı, o gün taşınan sudan dolayı yollarının kapandığını ve misafirlerini gönderemediğini ileri sürerek, “Yolumuzdan geçen dereden su taşıması oldu. O günde misafirlerimiz vardı, onları gönderemedik. Çünkü yol kapandı. Defalarca Bozova Belediyesi’ndeki danışmanı aradım. Telefonumda da mevcuttur. Ama bir netice alamadık. En sonunda Büyükşehir Belediyesini aradık, sağ olsunlar, gelip yolu açtılar, Yolu açtıktan sonra misafirleri tahliye ettiler. Bu yol şimdiye kadar yapılması gerekirken, ama maalesef çeşitli nedenlerden dolayı yolumuz yapılmıyor. Bu yüzden de ulaşımımız sağlanamıyor” ifadelerini kullandı.

Yaptığı bütün müracaatlardan bir netice alamayan Arpacı, Vali tarafından düzenlenen Açık Kapı programına katıldığını söyledi ve şöyle devam etti: “Açık Kapı’da durumu izah ettim. Sayın Valimiz Bozova Belediyesini arayıp gerekeni yapacağını söyledi. Ondan sonra da sadece dozerle yolu düzelttiler. Fakat yolumuzun yapımı olmadı.” 

“ASFALT YOL DA İSTEMİYORUZ, STABİLİZE OLSA DA YETERLİ”

Yollarının bağ yolu olmayıp ulaşım yolu ve kadastroda resmi yol olduğunun altını çizen Arpacı, şu an yaz mevsimi olması hasebiyle yolda ulaşımın sağlandığını, ancak yolun toprak yol olduğunu ve hiç olmazsa stabilize yol yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Bozova Belediyesi yetkilileri ise, Kesmetaş Mahallesinin yerleşim alanındaki yolların kilit taşı, bağlantı yollarının ise stabilize yapıldığını, ancak son yıllarda çok sayıda bağ evi yapıldığını ve bu taleplere yetişmenin imkansız olduğunu belirtti.

BİHA

Sel sonrasında kırsal yollarda sorunlar devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.