İl Milli Eğitim Müdürü değişsin diye tek başına eylem yapıyor

Şanlıurfalı aktivist Emine Gizem Çetiner, çocuklara yönelik istismar davasında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor. Eyleminde iki haftayı doldurmak üzere olan Çetiner, kendisine desteğin gün geçtikçe arttığını belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu değişene kadar eylemimi sürdüreceğim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü değişsin diye tek başına eylem yapıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlamasından 508 yıl hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu'nun, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması tepkilere neden oldu.

Bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler Sultanoğlu’nun atanmasına tepki amaçlı birçok kez basın açıklaması gerçekleştirdi.  Şanlıurfalı aktivist, psikolog Emine Gizem Çetiner de Sultanoğlu’na tepki gösterenlerden.

Çetiner’i diğerlerinden ayıran tek başına başlattığı eylemi 12 gündür sürdürmesi.

10 Ağustos’da başlattığı eylemini kavurucu sıcaklara rağmen sürdüren Çetiner, İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu değişene kadar eylemini sürdüreceğini ifade ediyor.

Gazete İpekyol mikrofonlarına konuşan Çetiner, her gün saat 16.30’da Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek eylemine devam ettiğini söyledi.

Çetiner, insanların dikkatini çekmek için eylemine kimi zaman çocukların ayakkabısını getirdiğini, bazen çocukların yaptığı resimleri getirdiğini, bazen de pankartla eylem yaptığını dile getirdi.

ÇETİNER: ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK GİBİ BİR ÇABAMIZ VAR

Bu eylemi çocukları korumak için başlattığını ve Asım Sultanoğlu gidene kadar sürdüreceğini belirten Çetiner, şöyle konuştu:

“Bugün nöbetimin 12’nci günündeyim. Her gün saat 16.30’da buraya gelip oturma eylemi yapıyorum. İnsanların dikkatini çekmek için yaptırdığımız pankartlarla insanlara sesimizi duyurmak ve çocuklarımızı korumak gibi bir çabamız var. Bundan 5 yıl önce Ensar Vakfı’ndan 45 çocuk cinsel istismara uğradı. O zaman Karaman’ın il milli eğitim müdürü olan şahıs şaibeli, tecavüzcüleri koruduğuna dair keskin şüpheler varken Urfa’ya atandığı için, bizler de bunu kabul etmediğimiz için her gün saat 16.30’da burada protestomuzu sürdürüyoruz. İl milli eğitim müdürü değişene kadar eylemimi sürdüreceğim. “

DESTEK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Çetiner, eyleme tek başına başladığını ve gün geçtikçe kendisine desteğin arttığını belirterek, “Ben burada ilk gün tek başıma idim. Tek başıma bir şey değiştireceğime dair inancım yoktu ama bir şey başlatacağıma dair inancım vardı. Bugün 6-7 kişiyiz sayımızı 200 yaparsak, kamuoyu baskısı sayesinde o kişileri oradan indirebiliriz. Bizi yönetenlerin bununla ilgili kaygıları olduğunu asla düşünmüyorum” dedi.

“URFA GİBİ BİR ŞEHİRDE KADIN OLARAK BAŞLADIM EYLEMİME”

Herkesin eylemine destek vermesi çağrısında bulunan Çetiner, “Ben tek başıma Urfa gibi bir şehirde kadın olarak başladım eylemime. Gerçekten aile yapısını hepimiz biliyoruz. Herhangi bir annelik vasfım yok ama her çocuğu, annesi babası gibi korumak hepimizin boynunun borcudur diye düşünüyorum. Kötülük serseri bir kurşun gibidir,  kime geleceği belli olmaz. O yüzden iyiliği örgütleyip herkesin buraya gelmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Çetiner, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin genel merkezlerinden destek gördüğünü ama Urfa’daki şubelerinden destek görmediğinden de dert yandı.

GAZETE İPEKROL\ÖZEL HABER  

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü değişsin diye tek başına eylem yapıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.