Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor

Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia, 50 derece sıcaklıkta güneşin altında biber tarlasında çalışarak hem eğitimine destek sağlıyor hem de ailesine katkıda bulunuyor.

Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de okurken ya da yaz tatilinde çalışmak durumunda olan üniversite öğrencilerinin sayısı özellikle son yıllarda artmış durumda. Şüphesiz bu ekonomideki kötü gidişat ile doğrudan orantılı. Ulaşımdan barınmaya kadar en temel ihtiyaçlara yapılan zamlar karşısında, alım gücünün iyice düştüğü bir dönemde öğrencilerin tarlada sıcak havada uzun saatler güvencesiz koşullarda çalışması kaçınılmaz oluyor.

Bu öğrencilerden biri de Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia.

Rabia, eğitimine katkı sağlamak için Şanlıurfa’nın 50 dereceye varan kavurucu sıcaklarında biber tarlasında ter döküyor.

Deprem sonrası okulların uzaktan eğitime geçmesiyle çalışmaya başladığını ifade eden Rabia, “Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyorum. Deprem nedeniyle okulların kapanması ile ziraat teknikeri abime destek amaçlı biber tarlasında çalışmaya başladım. Kendi harçlığımı ve aileme katkı sağlamak için biber işiyle uğraşıyoruz, işçi olarak çalışıyorum” dedi. 

Şanlıurfa’da daha çok kırsal kesimde kız çocuklarının okumasına sıcak bakılmazken, Rabia bu mücadelesiyle birçok gence de örnek oluyor.

Tarım işçisi öğrencilerin tarlada çalışarak ailelerine destek olma çabaları, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda karakter gelişimi ve sorumluluk duyguları açısından da büyük bir değer taşıyor.

Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.