Saadet Partisi Şanlıurfa'dan İsrail'e sert tepki: "İnsanlığa karşı suç işleniyor"

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, İsrail'in Filistin ve Gazze'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları basın açıklamasıyla protesto etti. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Halil Yiğit, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları "insanlığa karşı bir suç" olarak niteledi. Yiğit,” Bütün bu zulümlere karşı Türkiye olarak biz ne yapacağız” dedi.

Saadet Partisi Şanlıurfa'dan İsrail'e sert tepki:  "İnsanlığa karşı suç işleniyor"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı,  parti binasında İsrail'in Filistin ve Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları basın açıklamasıyla protesto etti.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, İsrail’in Müslümanlara yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti.

YİĞİT: BÜTÜN BU ZULÜMLERE KARŞI TÜRKİYE OLARAK BİZ NE YAPACAĞIZ

“Evler, camiler, okullar ve hatta hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor.” diyen Yiğit, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere İsrail hepimizin gözleri önünde Gazze’ye terör saldırıları düzenlemektedir. Camileri, evleri, kiliseleri, sinagogları ve hastaneleri bombalamaktadır. Bu saldırılarda uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Cenevre Sözleşmesi ve Roma Statüsünde yasaklı bombaları kullanmaktadır. İsrail, terörizmin kurumsallaşmış halidir. Gazze’de soykırım ve insanlık suçu işlemektedir.İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri bugün Gazze'de yaşanıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanlar vahşice katlediliyor. Evler, camiler, okullar ve hatta hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor. Binlerce masum insan aynı anda can verirken insaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor. Mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmaz. Tüm insanlığı zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyorum. Bu saldırılar sonrası herkesin merak ettiğini açıkçası bizler merak etmiyoruz. Herkes acaba İsrail başka neler yapacak, Amerika neler yapacak, Avrupa neler yapacak diye telaşlanırken asıl soruyu buradan sormak istiyorum. Bütün bu zulümlere karşı Türkiye olarak biz ne yapacağız?”

“İSRAİL’E SAVAŞIN DEMİYORUZ ANCAK ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OTURAMAYIZ”

“Elbette İsrail’e savaşın demiyoruz ancak elimiz kolumuz bağlı oturamayız.” diyen Yiğit, iktidarın İsrail’e karşı yapması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Elbette İsrail’e savaşın demiyoruz ancak elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Bu konuda iktidarın atması gereken adımları sizlerin huzurunda bir kez daha hatırlatmayı görev addediyorum.

İslam İşbirliği Teşkilatı kınama için değil icraat için toplanmalıdır.

D-8 ve Türk Devletleri Teşkilatı acilen toplanmalı ve İsrail’e yaptırım uygulamalıdır.

İsrail’le diplomatik ilişkiler kesilmelidir.

İsrail’le normalleşme süreci sonlandırılmalı ve anlaşmalar iptal edilmelidir.

İslam ülkeleri İsrail’e destek veren Batı ülkelerine petrol satışını yavaşlatmalıdır.

Türkiye, özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde İsrail ile yapılan bütün anlaşmalara derhal son vermelidir.

İsrail saldırıları devam ettiği müddetçe İsrail ile hiçbir diplomatik ilişki kurulmamalıdır.

Amerika ve batılı ülkelere ait savaş gemileri Akdeniz’den çekilmelidir.

İsrail’in Filistin’de insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması amacıyla Adalet Bakanlığınca çalışma başlatılmalıdır.

Gazze’ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası başlatılmalıdır."

 

 

Saadet Partisi Şanlıurfa'dan İsrail'e sert tepki: "İnsanlığa karşı suç işleniyor"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.